Σεπτεμβρίου 25, 2018

H εξαπάτηση της φοροδιαφυγής και η αγάπη του λαού για τον Μπορίσοφ

ΣΟΦΙΑ. Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας των Ανεξάρτητων Συνδικάτων της Βουλγαρίας, Πλάμεν Ντιμιτρόφ, στην ομιλία του στο συνέδριο για την «Παραοικονομία» είπε ότι το μερίδιο της παραοικονομίας στη Βουλγαρία είναι περίπου 30% και ότι η Συνομοσπονδία υπολογίζει ότι από τις εισφορές που δεν έχουν καταβληθεί, το κράτος χάνει κάθε χρόνο από 500 εκατομμύρια έως ένα δισεκατομμύριο ευρώ. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της «SOVA HARIS», εάν γιν΄ντουσαν εκλογές την προηγούμενη Κυριακή το ΓΚΕΡΜΠ θα ψηφιζόταν από το 24,1% των ψηφοφόρων, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα από 20%. Το, (τουρκικό), Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών θα λάμβανε 6,2% και οι Ηνωμένοι Πατριώτες 4,7%. Κάτω από το όριο του 4% για την είσοδο στο κοινοβούλιο, βρίσκονται η Δημοκρατική Βουλγαρία με 1,5%, η ΒΟΛΙΑ με 0,8%, το ABC με 0,4% και η Ένωση Δημοκρατικών Δυνάμεων με 0,3%. Το 25,3% είναι αναποφάσιστοι και το 12,6% δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει. 

Η Κεντρική Τράπεζα της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι στα τέλη Αυγούστου οι καταθέσεις του μη κυβερνητικού τομέα ανήλθαν στο ποσό των 38,8 δισεκατομμυρίων ευρώ ή σε ποσοστό 73,7% του ΑΕΠ. Η ετήσια άνοδος είναι 8,0%, μετά από την αύξηση του 8,8% του Ιουλίου. Τα δάνεια σε ιδιώτες, ανήλθαν στο ποσό των 28,8 δισεκατομμυρίων ευρώ στα τέλη Αυγούστου ή σε ποσοστό 54,7% του ΑΕΠ, σημειώνοντας αύξηση 7,6% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου