Οκτωβρίου 19, 2024

H Υπουργός Ενέργειας του Μίτσκοσκι που ζήτησε και πήρε βουλγαρικό διαβατήριο σαν Βουλγάρα ζητάει και τα ρεστα

 Σόφια 19.10.2024 14:15  «Ούτε ένας πολίτης της Μκεδονίας δεν έχει υπογράψει δήλωση ότι αισθάνεται Βούλγαρος, αυτό γίνεται από Βούλγαρους δικηγόρους που πληρώνονται για να μεσολαβήσουν», δήλωσε η υπουργός Ενέργειας της  Σεβερνιματσεντόνιγια Σάνια Μποζινοφσκα , 

Σύμφωνα με την Μποζινόβσκα, «η κ. Γιότοβα που δήλωσε ότι έχει την υπεύθυνη δήλωση της Υπουργου ότι ειναι Βουλγάρα, ζει σε έναν φανταστικό κόσμο του 19ου αιώνα» και οι άνθρωποι στη Μακεδονία που έχουν υποβάλει αίτηση για βουλγαρικά διαβατήρια όπως αυτή το κάνουν «για έναν λόγο - οικονομική ανάγκη να εργαστούν εκτός  Μακεδονίας». 

 "Αν η κ. Γιότιβα πιστεύει ότι η απάτη με τα έγγραφα που εισήγαγε το βουλγαρικό κράτος θα αλλάξει την αίσθησή μου ότι είμαι Μακεδόνας και το συναίσθημα πολλών συμπολιτών μου, είτε δεν καταλαβαίνει ότι η πολιτική των τεχνασμάτων τους έχει αποτύχει είτε ότι είχαμε οικονομική αναγκαιότητα και αυτή και πολιτικοί σαν αυτήν τους έχουν αφήσει να φαντασιώνονται σαν να ήταν τον δέκατο ένατο αιώνα. Αντί για μικροαστυνομικά τεχνάσματα, η κ. Γιότοβα θα πρέπει να αρχίσει να αντιμετωπίζει την ανάγκη των Μακεδόνων στη Βουλγαρία να αναγνωριστούν επιτέλους ως μειονότητα και να τους παρασχεθούν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα", έγραψε η Μποζινόβσκα. 

 Το γεγονός ότι η Sanja Bozhinovska έχει βουλγαρική υπηκοότητα, η ίδια παραδέχτηκε στις αρχές Ιουλίου, αφού οι πληροφορίες αυτές διαδόθηκαν στα μέσα ενημέρωσης . 

Στις δηλώσεις που έδωσε τότε η Bozhinovska, ισχυρίστηκε ότι είχε παραιτηθεί από τη βουλγαρική υπηκοότητά της. Λίγους μήνες αργότερα, το θέμα τέθηκε ξανά όταν η Bozhinovska ρωτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις πρώτες εκατό ημέρες της κυβέρνησης VMRO-DMNE εάν είχε ακόμα βουλγαρική υπηκοότητα και εάν μπορούσε να παρουσιάσει ένα έγγραφο ότι δεν ήταν βούλγαρος πολίτης και απάντησε ότι θα ρωτούσε τους δικηγόρους της που ασχολούνται με αυτήν τη διαδικασία και θα ενημέρωνε τα μέσα ενημέρωσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου