Οκτωβρίου 01, 2024

Πανωλεθρία του Κούρτι στην Αμερική

 Ο Αρντιάν Καστράτι, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος του Κοσσυφοπεδίου, επέκρινε τοΝ Άλμπιν Κούρτι επειδή δεν πραγματοποίησε συναντήσεις με ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι ο Κούρτι δεν έχει  πατήσει το πόδι του στο Λευκό Οίκο εδώ και τέσσερα χρόνια και ότι κανένας άλλος ηγέτης από το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια δεν είχε τέτοια εμπειρία. 

 Ο Καστράτι τόνισε ότι κάθε πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου είχε συναντήσεις με ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ στο παρελθόν, ενώ ο Κούρτι επέλεξε να συναντηθεί μόνο με άλλους ηγέτες, όπως ο πρωθυπουργός του Λιχτενστάιν και περιέγραψε την επίσκεψη του Κούρτι στις Ηνωμένες Πολιτείες ως πανωλεθρία  για την εξωτερική πολιτική. 
 «Ο Κούρτι δεν έχει πατήσει το πόδι του στον Λευκό Οίκο εδώ και τέσσερα χρόνια. Πηγαίνοντας στις συνόδους του ΟΗΕ και μη συναντώντας κανέναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο των ΗΠΑ - αυτό συνέβη μόνο στον Κούρτι. Κάθε πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων του ΟΗΕ, είχε συναντήσεις με ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ, και όχι μόνο. Μετάβαση στον ΟΗΕ για συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Λιχτενστάιν αποτελεί πανωλεθρία της εξωτερικής πολιτικής. Αυτό δείχνει ότι ο Κούρτι είναι ανεπιθύμητος από τους ισχυρούς συμμάχους του Κοσσυφοπεδίου. 
Δυστυχώς, τις συνέπειες αυτής της διεθνούς απομόνωσης υφίσταται το Κοσσυφοπέδιο, όχι ο Κούρτι", δήλωσε ο Καστράτι και ξέφρασε την ανησυχία του ότι η διεθνής απομόνωση που προκλήθηκε από τον Κούρτι.

. «Η διεθνής απομόνωση που έχει προκαλέσει ο Κούρτι στο Κοσσυφοπέδιο*, λόγω της εχθρότητάς του με ολόκληρο τον κόσμο, θα κοστίσει στο Κοσσυφοπέδιο για πολύ καιρό ακόμα. Όταν αυτοί που υποστηρίζουν τυφλά τον Κούρτι σήμερα συνειδητοποιήσουν αυτές τις συνέπειες, θα ντρέπονται για το όνομά του, αλλά τότε θα είναι πολύ αργά για αυτούς, για εμάς και για ολόκληρο το Κοσσυφοπέδιο, δήλωσε ο Καστράτι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου