Σεπτεμβρίου 24, 2024

Ζαφείροφ: Η διαμάχη στο BSP - Ενωμένη Αριστερά δεν οφείλεται στην εξάρτηση από τον Πέεφσκι αλλά λόγω της εκλόγιμης θέσης στις λίστες

 Ο ηγέτης του BSP - Λίστα Ενωμένης Αριστεράς, Atanas Zafirov, ενεργών πρόεδρος του BSP, μαζί με τον πρόεδρο της Οργάνωσης  του κόμματος στην πρωτεύουσα - Ivan Takov και τους υποψηφίους βουλευτές, κατέγραψαν τον κατάλογο του συνασπισμού στην Περιφερειακή Εκλογική Επιτροπή στη Σόφια. 
Ο συνασπισμός μας έχει πλήρεις καταλόγους σε όλη τη χώρα, καταχωρούμε συμβολικά τον κατάλογο στο 25ο MIR ως τον τελευταίο, κλείνοντας έτσι τον κύκλο εγγραφής, εξήγησε ο Zafirov. 
Πρόσθεσε ότι όλα τα κόμματα του συνασπισμού εκπροσωπούνται στις λίστες, κάθε σχηματισμός έχει λάβει μια άξια συμμετοχή.
"Ο στόχος είναι υψηλός που θέσαμε στους εαυτούς μας - να δώσουμε μια πραγματική αριστερή εναλλακτική λύση στους Βούλγαρους πολίτες, να σταματήσουμε την κατάρρευση της κρατικής υπόστασης, να δώσουμε τη θέση μας στην αλλαγή, να δώσουμε τη θέση μας στη νέα και την αριστερά, να πάρουμε πραγματικά τη θέση που μας αξίζει στη βουλγαρική πολιτική ζωή. Δεν υπάρχει ένταση πουθενά. 
Υπάρχει, φυσικά, μια προσπάθεια από μια τέτοια ομάδα δυσαρεστημένων σοσιαλιστών να μποϊκοτάρουν και να συνεχίσουν αυτή την τάση, η οποία συνεχίζεται εδώ και περίπου 2 μήνες - η αριστερή συμμαχία να αποτύχει. Αυτό το μποϊκοτάζ αποδείχθηκε απολύτως ανεπιτυχές», σχολίασε ο Atanas Zafirov.
 Πιθανότατα, λόγω δυσαρέσκειας με τη ρύθμιση, το κόμμα MIR αρνήθηκε να συμμετάσχει στην ένωση, πιστεύει ο Atanas Zafirov. 
Χθες πραγματοποιήσαμε μια ήρεμη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συνασπισμού, στην οποία καθορίστηκαν τα πάντα για την τελική διευθέτηση των καταλόγων, δήλωσε ο Zafirov:
 «Εύχομαι καλή επιτυχία στο κόμμα MIR, έχουν κάποια από τα επιχειρήματά τους, τα οποία σωστά μας παρουσίασαν, δεν υπάρχει πρόβλημα, φυσικά, αυτή είναι μια ανοιχτή διαδικασία, αλλά πιθανότατα δυσαρέσκεια με τις θέσεις που έλαβαν στις λίστες. Έτσι το εξηγώ στον εαυτό μου. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση». 
Ο Ιβάν Τάκοφ, πρόεδρος του BSP – Σόφια, πρόσθεσε ότι το 25% των λιστών είναι αστική ποσόστωση. Έχουμε εξαιρετικούς εμπειρογνώμονες σε διάφορους τομείς της δημόσιας ζωής, όπως η Αναπλ. Ναταλία Κισέλοβα, τόνισε. Μεταξύ των πιο ενδιαφερόντων ονομάτων στον κατάλογο της Σόφιας, εκτός από αυτό της συνταγματολόγου Natalia Kiselova, η οποία θα είναι τρίτη στην 23η εκλογική περιφέρεια πολλαπλών εντολών, είναι - στην 25η θέση στον ίδιο κατάλογο είναι ο αναπληρωτής καθηγητής Atanas Mangarov, 
Ο Atanas Zafirov είπε ότι η συζήτηση δεν έχει έρθει ακόμα: «Υπήρξε μια σοβαρή συζήτηση του Εκτελεστικού Γραφείου για όλους τους πιθανούς υποψηφίους, τις επιλογές και τα σενάρια. Όλα όσα βλέπετε στους καταλόγους μας βασίζονται σε ευρεία συναίνεση, τόσο στο Εκτελεστικό Γραφείο, όσο και στο Εθνικό Συμβούλιο και στο Συμβούλιο Συνασπισμού. Οι ερωτήσεις που μου τίθενται είναι μάλλον ιδιωτικού χαρακτήρα. Θα μιλήσουμε γι' αυτά και θα απαντήσουμε στα φόρουμ του κόμματός μας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου