Σεπτεμβρίου 11, 2024

Διαμαρτυρία μπροστά από αστυνομικό τμήμα στη Βόρεια Μιτρόβιτσα για τη σύλληψη νεαρών Σέρβων


 Ένας μεγάλος αριθμός πολιτών συγκεντρώθηκε σήμερα μπροστά από το αστυνομικό τμήμα στη Βόρεια Μιτρόβιτσα για να διαμαρτυρηθεί για τη χθεσινή σύλληψη τεσσάρων νεαρών Σέρβων ανδρών που διατάχθηκαν να κρατηθούν για 48 ώρες και, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο μας, οι πολίτες εξακολουθούν να καταφθάνουν. Η κατάσταση είναι ήρεμη αλλά τεταμένη. Το πλήθος φώναζε: «Αφήστε μας να κάνουμε παιδιά», «Είστε τρομοκράτες», «δειλοί» και πολλοί εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους σφυρίζοντας. 
 Μεταξύ των συγκεντρωμένων πολιτών είναι και οι γονείς των συλληφθέντων, οι οποίοι σήμερα μίλησαν ξανά με την αστυνομία, οι οποίοι τους ζήτησαν να δουν τα παιδιά τους και να τους πουν σε ποια κατάσταση βρίσκονται και πότε θα αφεθούν ελεύθεροι. 
 Σύμφωνα με τους γονείς, οι αστυνομικοί τους είπαν ότι ο εισαγγελέας τώρα αποφασίζει και οι γονείς είναι ιδιαίτερα αναστατωμένοι επειδή οι αστυνομικοί ισχυρίζονται τώρα ότι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν στην υποτιθέμενη επίθεση εναντίον τους. 
 Όπως είπε ένας από τους γονείς, «από τον καβγά με την αστυνομία, μέσα από το σκισμένο πουκάμισο, μέχρι τον τραυματισμένο αστυνομικό, ο αριθμός των τραυματιών αστυνομικών εξακολουθεί να αυξάνεται, παρόλο που έχουν περάσει περισσότερες από 36 ώρες από το περιστατικό». 
 Μετά από αίτημα της αστυνομίας να απομακρυνθεί το πλήθος από το δρόμο, ώστε να μπορέσουν να φέρουν τους κρατούμενους και να τους φέρουν ενώπιον δικαστή χωρίς εμπόδιο, οι πολίτες αποσύρθηκαν στο πλάι, καθαρίζοντας το πέρασμα, αλλά δήλωσαν ότι θα παραμείνουν κοντά και θα παρακολουθούν την κατάσταση, επαναλαμβάνοντας ότι απαιτούν την απελευθέρωση των συλληφθέντων. Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος της Σερβικής Λίστας, Ζλάταν Έλεκ, ο πρόεδρος της Προσωρινής Αρχής του Δήμου Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα, Ιβάν Ζαπορόζατς και άλλοι ηγέτες της Σερβικής Λίστας. Υπάρχουν επίσης εκπρόσωποι του Σερβικού Δημοκρατικού Κόμματος. Οι τέσσερις νεαροί άνδρες συνελήφθησαν γύρω στα μεσάνυχτα της νύχτας 9-10 Σεπτεμβρίου, όταν ξυλοκοπήθηκαν από την αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου. Οι γονείς των κρατουμένων νεαρών ανδρών δήλωσαν στο Kosovo Online ότι "τα παιδιά τους υπέστησαν βασανιστική κακομεταχείριση κατά τη διάρκεια της κράτησής τους, δηλώνοντας ότι σύρθηκαν στο πάτωμα, ενώ οι κραυγές τους για βοήθεια σιώπησαν με τα γόνατά τους". Οι νεαροί άνδρες προφυλακίστηκαν για 48 ώρες και μεταφέρθηκαν σε αστυνομικό τμήμα στη Νότια Μιτρόβιτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου