Σεπτεμβρίου 12, 2024

Ογδοντάχρονος Σέρβος συνελήφθη στο Κοσσυφοπέδιο για εγκλήματα πολέμου

Ένας 80χρονος Σέρβος συνελήφθη στο δυτικό δήμο Ιστοκ του Κοσσυφοπεδίου ως ύποπτος για τη διάπραξη "εγκλήματος πολέμου κατά του άμαχου πληθυσμού", ανέφερε η σερβική τηλεόραση RTS. 
Κρατήθηκε από την αστυνομία για 48 ώρες και ο προανακριτής θα αποφασίσει για το περαιτέρω μέτρο, ανέφερε η Αστυνομική Διεύθυνση της Πρίστινα.

Το γραφείο του Κοσσυφοπεδίου στη σερβική κυβέρνηση ανέφερε ότι ο Tomislav Pantić συνελήφθη στο δήμο Istok, εκτιμώντας ότι η σύλληψη του 80χρονου Σέρβου επιβεβαιώνει την πρόθεση του πρωθυπουργού Albin Kurti "να εκκαθαρίσει εθνοτικά το Κοσσυφοπέδιο από τους Σέρβους".

 Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι ο ύποπτος διέπραξε διάφορα εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της ληστείας και της καταστροφής περιουσίας αμάχων στο δήμο Ιστόκ κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στο Κοσσυφοπέδιο τον Μάρτιο του 1999.

Σύμφωνα με το γραφείο του Κοσσυφοπεδίου στη σερβική κυβέρνηση, η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου ουσιαστικά απήγαγε τον Pantić και μεταφέρθηκε στην Πρίστινα, αν και ήταν προχωρημένης ηλικίας.

"Σας υπενθυμίζουμε ότι από το 2021, 71 άτομα σερβικής υπηκοότητας έχουν συλληφθεί αυθαίρετα, χωρίς λόγο, στη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου, στο πλαίσιο εκστρατείας εκφοβισμού προκειμένου να αναγκάσουν ολόκληρες οικογένειες να μεταναστεύσουν από τη νότια επαρχία μας ή να τις αποθαρρύνουν από το να θέλουν να επιστρέψουν στις περιουσίες τους", ανέφερε σε δήλωσή του το γραφείο της σερβικής κυβέρνησης για το Κοσσυφοπέδιο. αναφέρεται από το RTS.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου