Σεπτεμβρίου 12, 2024

Τα αποτελέσματα της απογραφής στο Μαυροβούνιο θα δημοσιευτούτν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου

 Τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού, νοικοκυριών και κατοικιών, η οποία διεξήχθη στα τέλη του περασμένου έτους και αφορούν εθνοτικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά, θα δημοσιευθούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η Στατιστική Υπηρεσία του Μαυροβουνίου (Monstat) αναμένει ότι το λογισμικό για τον έλεγχο των δεδομένων θα είναι λειτουργικό κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, γεγονός που θα επιτρέψει αμέσως τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων.

 Ο διευθυντής της Monstat, Miroslav Pejovic, ανακοίνωσε χθες ότι ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί και ότι οι συστάσεις που τους έδωσε η εταιρεία "Seknora Ou" από την Εσθονία θα εφαρμοστούν από τη Δευτέρα, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου του λογισμικού μέσω του οποίου οι πολίτες θα μπορούν να ελέγχουν τα δεδομένα τους σχετικά με τα εθνοπολιτισμικά χαρακτηριστικά που συλλέγονται κατά τη διαδικασία απογραφής.

 "Έχουν δοθεί αρκετές συστάσεις, οι οποίες θα εφαρμοστούν μέχρι τη Δευτέρα και μετά από αυτό θα βγούμε με συγκεκριμένες ημερομηνίες", δήλωσε ο Πέγιοβιτς. 

Σύμφωνα με το νόμο και τις επίσημες δημοσιεύσεις του Γραφείου Στατιστικής, η προθεσμία για τη δημοσίευση των πλήρων αποτελεσμάτων της απογραφής πληθυσμού είναι το τέλος του τρέχοντος έτους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου