Σεπτεμβρίου 27, 2024

Διαμαρτυρία στο Ζούμπιν Πότοκ στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο ενάντια στη βεβήλωση σερβικών ιερών

Πρίστινα, 27.09.2024 15:51 
Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά από το αστυνομικό τμήμα στην πόλη Ζούμπιν Ποτόκ στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο για να διαμαρτυρηθούν για τη βεβήλωση αυτού που πιστεύουν ότι είναι σερβικά ορθόδοξα ιερά. 
Οι συγκεντρωμένοι έφεραν εικόνες και μετά την προσευχή, την οποία σέρβιραν μπροστά από το σταθμό, πήγαν σε πορεία διαμαρτυρίας προς την εκκλησία της Αγίας Τριάδας, όπου άναψαν κεριά.
 Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από μια ομάδα πολιτών και σε δήλωση που διανεμήθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρθηκε ότι ο λόγος της διαμαρτυρίας ήταν «ένα περιστατικό στην περιοχή του χωριού Cheshanoviche, όπου η εκκλησία βεβηλώθηκε από άγνωστα άτομα, καθώς και μια προσπάθεια σφετερισμού και οικειοποίησης της εκκλησίας »St. Άννα" στο Perkovac, καθώς και τις εκκλησίες στο χωριό Vinartse". Πρόσφατα, η Επισκοπή Raška και Prizren εξέδωσε δήλωση εκφράζοντας βαθιά ανησυχία και λύπη για την πρόσφατη βεβήλωση της ιστορικής εκκλησίας στο Medjugorje, στην περιοχή Ibarski Kolasin του Κοσσυφοπεδίου, η οποία αναφέρθηκε από κατοίκους της περιοχής. 
Εκείνη την εποχή, η Μητρόπολη ανέφερε σε δήλωσή της ότι «η καταστροφή των εικόνων και η ορατή ζημιά από σφαίρες σε αυτόν τον ιερό χώρο, που ανακαλύφθηκε κατά την εορτή της Γέννησης της Υπεραγίας Θεοτόκου, αντιπροσωπεύουν μια βαθιά ανησυχητική πράξη που βαθαίνει περαιτέρω τον πόνο και την ανασφάλεια που αισθάνεται ο λαός μας στο Κοσσυφοπέδιο, ιδιαίτερα πρόσφατα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου