Σεπτεμβρίου 22, 2024

Η πρόεδρος Γκόρντανα ηγείται της αντιπροσωπείας της Σεβερνοματσεντόνιγια στην 79η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Σκόπια . Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας , Γκόρντανα Σιλάνοφσκα Νταβκοβα ηγείται της αντιπροσωπείας της Σενερμοματσεντόνιγια στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Η αντιπροσωπεία  περιλαμβάνει επίσης τον Υπουργό Εξωτερικών και Εξωτερικού Εμπορίου  Τίμτσο Μουτσούνσκι και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Ιζέτ Μετζίτι .
 Την Πέμπτη, η Σιλάνοφσκα Ντάβκοβα θα συμμετάσχει στη γενική συζήτηση της 79ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, το θέμα της οποίας φέτος είναι «Μην αφήνετε κανέναν πίσω: ενεργώντας μαζί για την προώθηση της ειρήνης, της βιώσιμης ανάπτυξης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές». 
 Η Πρόεδρος της Γκόρντανα θα μιλήσει επίσης στη Σύνοδο Κορυφής για το Μέλλον, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του ΟΗΕ με θέμα «Πολυμερείς λύσεις για ένα καλύτερο αύριο» με τη συμμετοχή αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, θα συμμετάσχει επίσης στην ετήσια συνάντηση της πλατφόρμας γυναικών ηγετών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με θέμα «Ίση συμμετοχή των γυναικών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων: διασφάλιση της ειρήνης, των κοινωνικοοικονομικών ευκαιριών, της βιώσιμης ανάπτυξης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές», και κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, θα συμμετάσχει σε συνάντηση με θέμα «Παγκόσμιος Συνασπισμός για την Αντιμετώπιση της Απειλής των Συνθετικών Ναρκωτικών». 
 Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Μακεδονίας MIA, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η Σιλιανόβσκα θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. 
 Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας ξεκινά σήμερα την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα παρακολουθήσει λειτουργία με την ευκαιρία της εορτής της Γέννησης της Υπεραγίας Θεοτόκου (η Μικρή Θεοτόκος εορτάζεται σήμερα στη Βόρεια Μακεδονία) στον Ορθόδοξο Ναό της Βόρειας Μακεδονίας «Άγιος Νικόλαος» στην Totova του New Jersey και το απόγευμα θα επισκεφθεί το τζαμί Freehold με εκπροσώπους της κοινότητας πολιτών «Debar» στο New Jersey, που ενώνει τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας από την περιοχή Debar. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου