Σεπτεμβρίου 22, 2024

Στη Σόφια γιορτάστηκε η 116η επέτειος από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Βουλγαρίας

Σόφια 22.09.2024 11:15  
Το Βέλικο Τάρνοβο είναι το κέντρο των εορτασμών με την ευκαιρία της 116ης επετείου της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Βουλγαρίας, που διακηρύχθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1908 με ένα μανιφέστο του πρίγκιπα Φερδινάνδου Α ́ στην Εκκλησία των Αγίων 40 Μαρτύρων και στη συνέχεια ανακοινώθηκε στο φρούριο Τσάρεβετς. 
Στους εορτασμούς στην παλιά πρωτεύουσα παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Raya Nazaryan. 
 Στις 10:30 π.μ., η βουλγαρική σημαία υψώθηκε  στο φρούριο Τσάρεβετς με στρατιωτικό τελετουργικό. 
Η 116η επέτειος της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Βουλγαρίας γιορτάστηκε με τελετή μπροστά από το μνημείο «Ανεξαρτησία της Βουλγαρίας» στην πλατεία Knyaz Alexander I στη Σόφια. 
 Αυτή είναι μια από τις λαμπρότερες βουλγαρικές γιορτές που πρέπει να τιμήσουμε, δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Σόφιας Τσβέτομιρ Πετρόφ στα μέσα ενημέρωσης. 
Μαζί με την Ενοποίηση, η σημερινή αργία είναι μία από τις πιο σημαντικές, επεσήμανε και ζήτησε την υπεράσπιση των βουλγαρικών συμφερόντων κατά πρώτο λόγο. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν η Ορχήστρα Χάλκινων Πνευστών της Σόφιας, η Χορωδία της Αγίας Σοφίας με επικεφαλής τον Valentin Bobevski, η Ανδρική Χορωδία Gusla και η ηθοποιός Vasilka Sugareva.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου