Ιουλίου 18, 2024

Η δολοφονία τροχονόμου στη Σερβία δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου


ΠΡΊΣΤΙΝΑ, 18.07.2024 Η δολοφονία του Σέρβου τροχονόμου, για την οποία είναι ύποπτος πολίτης του Κοσσυφοπεδίου, δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί, δήλωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Άλμπιν Κούρτι, σύμφωνα με το KosovaPress. 
 Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας Σέρβος αστυνομικός σκοτώθηκε απόψε στη Λόζνιτσα, στη δυτική Σερβία, και ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά. Το διαβατήριο του υπόπτου, ο οποίος είναι Αλβανός του Κοσσυφοπεδίου, βρέθηκε στον τόπο του συμβάντος. 
 Το έγγραφο ταυτότητας που εκδόθηκε από τους θεσμούς του Κοσσυφοπεδίου ήταν στο όνομα του Artan Hajrizi, γεννημένου το 1991, σημειώνει η εφημερίδα Koha Ditore. 
Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα του Κοσσυφοπεδίου, ανέφερε ότι γίνεται εντατική δουλειά για να διαπιστωθεί εάν ο δράστης της δολοφονίας ήταν ο Artan Hajrizi, του οποίου τα έγγραφα βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, ή ο αδελφός του Faton, ο οποίος δραπέτευσε από φυλακή κοντά στο Vuštrji (Vučitran, βόρειο Κοσσυφοπέδιο) στις 6 Ιουλίου. 
 Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου επεσήμανε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση και κάλεσε τους θεσμούς του Κοσσυφοπεδίου να κάνουν τη δουλειά τους επαγγελματικά. 
 «Περιμένω να κάνουν και αυτές επαγγελματικές δηλώσεις, επειδή πιστεύουμε ότι το θέμα δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί, αλλά να αντιμετωπιστεί από την άποψη της ασφάλειας, του νόμου και της επαγγελματικής γνώμης», δήλωσε ο Κούρτι σε συνέντευξη Τύπου. 
 Το υπουργείο Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου αντέδρασε επίσης, περιγράφοντας την υπόθεση ως περιστατικό και προτρέποντας τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου να αποφεύγουν να ταξιδεύουν μέσω του εδάφους της Σερβίας. "Το Υπουργείο Εξωτερικών και Διασποράς, μέσω του Γραφείου Σχέσεων με το Βελιγράδι, παρακολουθεί στενά τα γεγονότα σε σχέση με τους ισχυρισμούς του υπουργού Εσωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς σχετικά με το περιστατικό στον αυτοκινητόδρομο κοντά στη Λόζνιτσα στη Σερβία, όπου, όπως ισχυρίζεται, σκοτώθηκε Σέρβος αστυνομικός, για το οποίο είναι ύποπτος πολίτης του Κοσσυφοπεδίου", ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση. 
 Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι θα ενημερώσει το κοινό για την υπόθεση και ότι καλεί τους μετανάστες από τη διασπορά του Κοσσυφοπεδίου και τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου να είναι προσεκτικοί όταν διέρχονται από τη Σερβία και, σύμφωνα με την αξιολόγηση της κατάστασης, να αποφεύγουν να μετακινούνται μέσω του εδάφους αυτής της χώρας. 
Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς ανακοίνωσε ότι το απόγευμα, σε συνεργασία με την αστυνομία της Ρεπούμπλικας Σέρπσκα, συνελήφθη στη Μπιελίνα ο Z.R. (39), ο οποίος είναι ύποπτος για την οργάνωση της μεταφοράς του δολοφόνου από το Πρέσεβο στη Λόζνιτσα, ,
Ως συνεργός, η σύζυγός του I.R. συνελήφθη στο Μλαντένοβατς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου