Ιουλίου 29, 2024

ο Ταμείο Ανάπτυξης της Σαουδικής Αραβίας και το Κοσσυφοπέδιο υπέγραψαν συμφωνία για τη χρηματοδότηση τμήματος αυτοκινητόδρομου μεταξύ Πρίστινας και Μιτρόβιτσα

 

Πρίστινα, 29.07.2024 13:19  Το Ταμείο Ανάπτυξης της Σαουδικής Αραβίας και το Κοσσυφοπέδιο υπέγραψαν συμφωνία για τη χρηματοδότηση τμήματος αυτοκινητόδρομου μεταξύ της πρωτεύουσας του Κοσσυφοπεδίου Πρίστινα και της βόρειας πόλης Μιτρόβιτσα, ανέφεραν η εφημερίδα Koha Ditore και το πρακτορείο ειδήσεων Economia Online. Η συμφωνία υπεγράφη σήμερα στην Πρίστινα μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών, Εργασίας και Μεταφορών του Κοσσυφοπεδίου και του Ταμείου Ανάπτυξης της Σαουδικής Αραβίας. Στην υπογραφή παρέστησαν ο υπουργός Οικονομικών του Κοσσυφοπεδίου Hekuran Murati, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Υποδομών Liburn Aliu και εκπρόσωποι του Ταμείου Ανάπτυξης της Σαουδικής Αραβίας. Ο Αλίου ανέφερε πως πρόκειται για σημαντικό έργο, λαμβάνοντας υπόψη την κυκλοφορία μεταξύ των δύο πόλεων, και πως θα συμβάλει στη βελτίωση της ζωής των πολιτών του Κοσσυφοπεδίου. Πρόσθεσε ότι το τμήμα μήκους πέντε χιλιομέτρων θα κατασκευαστεί μεταξύ του χωριού Smrekonica (Smrekovnica) και της Mitrovica και θα αποτελέσει μέρος του έργου αυτοκινητόδρομου μεταξύ Πρίστινα και Μιτρόβιτσα. 
 Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι κατά μέσο όρο 27.000 οχήματα περνούν μεταξύ των δύο πόλεων την ημέρα. Ο Μουράτι πρόσθεσε ότι η συμφωνία αξίζει 13 εκατομμύρια ευρώ και ότι η κατασκευή του τμήματος θα συγχρηματοδοτηθεί από την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου. Ευχαρίστησε το Ταμείο Ανάπτυξης της Σαουδικής Αραβίας για την υποστήριξή του και υπογράμμισε τη δέσμευση της κυβέρνησης για εμβάθυνση της εταιρικής σχέσης με το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας. Ο εκτελεστικός διευθυντής του Ταμείου Ανάπτυξης της Σαουδικής Αραβίας, Sultan Abdulrahman Al Marshad, μίλησε επίσης για τη σημασία του έργου. Ανέφερε πως η σημερινή συμφωνία αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης συνεργασίας μεταξύ του Ταμείου και του Κοσσυφοπεδίου μετά την τελευταία οικονομική βοήθεια που παρείχε το Ταμείο Ανάπτυξης της Σαουδικής Αραβίας στη χώρα το 2013. Ο εκτελεστικός διευθυντής του Ταμείου δήλωσε ότι η συμφωνία προβλέπει τη διαπλάτυνση του δρόμου, η οποία θα μειώσει την κυκλοφορία και τον κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου