Ιουλίου 17, 2024

Η δίκη των Ντόντικ και Λούκιτς θα συνεχιστεί στις 28 Αυγούστο

Σήμερα, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου των Λαών, Srebrenke Golic, κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Dodik και η επόμενη ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου και η Γενική Γραμματέας του Προέδρου, Jelena Pajić Baštinac, θα καταθέσει. 
Η Γκόλιτς εξήγησε τη διαδικασία έγκρισης νόμων στην Εθνοσυνέλευση και το Συμβούλιο των Λαών, σχετικά με το Νόμο για τη Δημοσίευση Νόμων και Κανονισμών της Δημοκρατίας Σέρπσκα και το Νόμο για τη Μη Αναγνώριση Αποφάσεων του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Β-Ε. 
 Αξιολόγησε ως ενδεικτικό το γεγονός ότι στις 4 Ιουλίου του περασμένου έτους, τρεις ημέρες αφότου ο Christian Schmidt έλαβε την απόφαση να ακυρώσει και τους δύο νόμους, εκπρόσωποι της Βοσνιακής Ομάδας παραιτήθηκαν από το προηγουμένως ανακοινωθέν βέτο σε αυτούς τους νόμους. 
 Όταν ρωτήθηκε από τον Ντόντικ αν και οι δύο αυτοί νόμοι είχαν περάσει από τη διαδικασία και υποβλήθηκαν στο RSNA και σε αυτόν ως πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρπσκα, απάντησε καταφατικά. 
 Νωρίτερα, έγινε δεκτή η πρόταση της υπεράσπισης του Lukić για ακρόαση των Γενικών Γραμματέων της κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου της Σέρπσκα, Dalibor Panic και Boran Bosančić. Πολίτες και κάτοχοι δημόσιων αξιωμάτων στη Δημοκρατία Σέρπσκα και σε επίπεδο Β-Ε συγκεντρώθηκαν σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου της Β-Ε για να υποστηρίξουν τους Ντόντικ και Λούκιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου