Ιουλίου 17, 2024

Εννέα άτομα συνελήφθησαν στο Μαυροβούνιο για λαθρεμπόριο 2,5 τόνων κοκαΐνης

 

 Στο Μαυροβούνιο, στο πλαίσιο μιας διεθνούς επιχείρησης με την κωδική ονομασία «General», εννέα άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτα για λαθρεμπόριο 2,5 τόνων κοκαΐνης. Η επιχείρηση διεξήχθη από το Ειδικό Αστυνομικό Τμήμα με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας και οι συλληφθέντες ήταν οι Viktor Drešaj, Vaso Ulić, Vukan / Vinetu / Čoković, Marinko Prelević, Veselin Pavlićić, Petar Miranović, καθώς και οι M.B., N.U. και D.R. "Η Ειδική Εισαγγελία υπέβαλε μήνυση εναντίον τους, καθώς και κατά των R.Z, D.P., V.V., R.B., I.D. και L.D., οι οποίοι καταζητούνται ή δεν είναι προσβάσιμοι από τις κρατικές αρχές, και οι M.B., D.M., V.L. και R.P., οι οποίοι εκτίουν ποινή φυλάκισης, η Ειδική Εισαγγελία υπέβαλε ποινική καταγγελία λόγω της ύπαρξης λόγων υποψίας ότι διέπραξαν τα ποινικά αδικήματα της Δημιουργίας Εγκληματικής Οργάνωσης και της Μη Εξουσιοδοτημένης Παραγωγής, Κατοχής και Διακίνησης Ναρκωτικών", δήλωσε ο Ειδικός Εισαγγελέας και εκπρόσωπος αυτής της Εισαγγελίας, Vukas Radonjic. 
 Σύμφωνα με τον ίδιο, το αντικείμενο της ποινικής καταγγελίας είναι μια εγκληματική οργάνωση που οργανώθηκε από τους υπόπτους V.U. και R.Z., τα μέλη των οποίων έγιναν άλλοι ύποπτοι, διεθνώς, διακίνησε λαθραία 1.570 κιλά κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική στην Ευρώπη και την Αυστραλία με πλοίο τον Οκτώβριο του 2020.
 Εκείνη την εποχή, εμποδίστηκε από τις κολομβιανές αρχές. Το Γραφείο του Ειδικού Γενικού Εισαγγελέα κατηγορεί επίσης την ομάδα για λαθρεμπόριο περίπου 900 κιλών κοκαΐνης τον Ιούνιο του 2021, το οποίο εμπόδισαν οι αυστραλιανές αρχές. 
 Η ανακάλυψη και η παροχή αποδεικτικών στοιχείων ποινικών αδικημάτων και υπόπτων και η συλλογή κάθε άλλης πληροφορίας και δεδομένων που μπορεί να είναι χρήσιμα για την επιτυχή διεξαγωγή της ποινικής διαδικασίας πραγματοποιήθηκε σε αρκετούς μήνες συνεχούς συνεργασίας και μέσω της αμοιβαίας ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ της Ειδικής Εισαγγελίας και της Ειδικής Αστυνομικής Υπηρεσίας με την Υπηρεσία Επιβολής του Νόμου της ΕΕ - Ευρωπόλ, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ - FBI και την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών - DEA και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών της Αυστραλίας (DEA) και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών της Αυστραλίας (FBI) Αστυνομία. - Τα αποδεικτικά και αστυνομικά μέτρα και ενέργειες εναντίον των υπόπτων, μέχρι την άσκηση ποινικής δίωξης, αναλήφθηκαν από το Ειδικό Αστυνομικό Τμήμα. Βοήθεια παρασχέθηκε από αξιωματικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Ναρκωτικών και του Αστυνομικού Τομέα Ειδικού Σκοπού - επεσήμανε ο Radonjic. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αστυνομία θα οδηγήσει τους υπόπτους για ανάκριση εντός της νόμιμης προθεσμίας, ενώ η αστυνομία έχει προηγουμένως ερευνήσει τα διαμερίσματά τους και άλλους χώρους που χρησιμοποιούν στο Μαυροβούνιο, προκειμένου να βρει ίχνη ποινικών αδικημάτων και αντικείμενα σημαντικά για την ποινική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου