Απριλίου 30, 2024

Το ΝΤΟΥΙ ανακοινωσε συγκέντρωση στην ίδια πλατεία και την ίδια ώρα με τον Συνασπιμό του Ταραβάρι

 ΣΚΌΠΙΑ 30.04.2024 

 Οι δύο συνασπισμοί αλβανικών κομμάτων της  Σεβερνοματσεντόνιγια , το Ευρωπαϊκό Μέτωπο υπό την ηγεσία του DUI και το Το Αξίζει, το οποίο περιελάμβανε αλβανικά κόμματα της αντιπολίτευσης, ανακοίνωσαν τις τελικές προεκλογικές συγκεντρώσεις για τις κοινοβουλευτικές εκλογές την ίδια ημέρα και στο ίδιο μέρος, την πλατεία Ιλλυρίας στο Τέτοβο στις 6 Μαΐου. 

 «Εκ μέρους του αρχηγείου του Ευρωπαϊκού Μετώπου και των υποστηρικτών μας, θέλουμε να εκφράσουμε την απογοήτευση και την ανησυχία μας για την ξαφνική απόφαση της αντιπολίτευσης να ανακοινώσει τη διαδήλωσή της την ίδια ημέρα και στο ίδιο μέρος, την οποία έχουμε ήδη λάβει επιβεβαίωση από την αστυνομία και ανακοινώσαμε πριν από περισσότερο από μία εβδομάδα», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους το DUI και το Ευρωπαϊκό Μέτωπο.

 Σύμφωνα με τον συνασπισμό DUI, αυτή η πράξη των αλβανικών κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν αποτελεί "μόνο σαφή παραβίαση των αρχών κατανόησης και συντονισμού που πρέπει να επικρατούν στην πολιτική δραστηριότητα, αλλά και περιττή πρόκληση που μπορεί να απειλήσει τη δημόσια ασφάλεια και ηρεμία". 

Ζήτησαν από τον συνασπισμό «Αξίζει» να επανεξετάσει την απόφαση, ανακοίνωσαν ότι δεσμεύονται για ένα ασφαλές και ειρηνικό περιβάλλον για όλους τους πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριό τους και κάλεσαν για ηρεμία και αποχή από προκλήσεις.  

Ο συνασπισμός "ΒΛΕΝ" («Το αξίζει») απάντησε με  έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ήδη από τις 18 Απριλίου έλαβαν συγκατάθεση από τον δήμο του Τέτοβο σχετικά με την ημερομηνία και τον τόπο της τελικής τους συγκέντρωσης στην προεκλογική εκστρατεία  και έστειλαν ειδοποίηση στο Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με αυτό, αποκαλώντας με τη σειρά τους ψευδείς τους ισχυρισμούς του «Ευρωπαϊκού Μετώπου». 

 «Είναι προφανές ότι το DUI δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα ότι το κράτος δεν μπορεί να λειτουργήσει σύμφωνα με τις προσωπικές επιθυμίες του Artan Grubi και όπως θέλει ο Ali Ahmeti, αλλά σύμφωνα με το νόμο. 

Ως εκ τούτου, ενημερώνουμε ότι ο συνασπισμός "Αξίζει" θα πραγματοποιήσει την κεντρική του συγκέντρωση στις 6 Μαΐου στην πλατεία Ιλλυρίας στο Τέτοβο, η οποία πιστοποιείται νομικά από το γεγονός ότι το αίτημά μας προς τον δήμο του Τέτοβο υποβλήθηκε πρώτο και έχουμε άδεια να το πράξουμε", ανέφερε η δήλωση, 

Σύμφωνα με τη δήλωση του συνασπισμού των αλβανικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, από όπου υποψιάζονταν ότι "αυτές οι ενέργειες του κόμματος του Αχμέτι μπορεί να αποσκοπούν στην υποκίνηση φυσικών επεισοδίων" μεταξύ των Αλβανών. 

 «Δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο και ζητάμε από τους πολίτες να μην πέσουν θύματα αυτών των απατών και προκλήσεων και καλούμε τους αρμόδιους θεσμούς να λάβουν έγκαιρα μέτρα για να αποτρέψουν τυχόν ατυχή σενάρια», ανέφερε το κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου