Μαρτίου 29, 2022

Ο φορέας εκμετάλλευσης του κροατικού πετρελαιαγωγού JANAF θα σταματήσει να αντλεί πετρέλαιο για τη Σερβία λόγω κυρώσεων

 

Ο φορέας εκμετάλλευσης του Κροατικού πετρελαιαγωγού JANAF (Πετρελαιαγωγός Αδριατικής) ανακοίνωσε την αναστολή άντλησης πετρελαίου για την Πετρελαϊκή Βιομηχανία της Σερβίας (NIS) λόγω κυρώσεων, αναφέρει το RIA Novosti.

 

Σημειώνεται ότι η JANAF δεν εργάζεται άμεσα στη ρωσική αγορά, αλλά η απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ για περιοριστικά μέτρα περιλαμβάνει επίσης συμφωνία για τη μεταφορά αργού πετρελαίου, την οποία ο φορέας εκμετάλλευσης JANAF συνήψε με τη NIS για περίοδο από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

 

"Αυτή η συμφωνία διατηρεί μεταφορικές ικανότητες συνολικού ύψους 3,2 εκατομμυρίων συν ή μείον 10 τόνους πετρελαίου, και, εάν δεν υπάρξουν αλλαγές, δεν μπορεί να εφαρμοστεί περαιτέρω από τις 15 Μαΐου 2022 και ενώ ισχύουν περιοριστικά μέτρα", ανέφερε η έκθεση.

 

Στις 25 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι μια πιθανή απόρριψη πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία θα αποτελέσει "χτύπημα στο πόδι" για την Ευρώπη. Επεσήμανε ότι οι εναλλακτικές πηγές φυσικού αερίου δεν έχουν επαρκή καύσιμα για τις ανάγκες της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου