Δεκεμβρίου 29, 2020

Επί τροχάδην

 

ΤΙΡΑΝΑ. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα απάντησε στον Πρόεδρο Ιλίρ Μέτα για το ζήτημα της επέκτασης των χορικών υδάτων  της Ελλάδας από έξι σε 12 μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος, ότι «η  αλήθεια για τα θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα είναι τόσο ξεκάθαρη όσο το φως του ήλιου». Ο Μέτα και ο Ράμα μαλώνουν   για τα θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα.H Άντζελα Περιστέρη κέρδισε το 59ο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Αλβανικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης με το τραγούδι «Κάρμα». Ένας αδύναμος σεισμός 2 ρίχτερ έγινε στην Αλβανία,  με επίκεντρο κοντά στην Επισκοπή.

 ΠΡΙΣΤΙΝΑ.  Ο νέος διοικητής της ΚΦΟΡ στο Κοσσυφοπέδιο και το  Μετόχι, ο Ιταλός Στρατηγός Φράνκο Φεντερίτσι , δήλωσε ότι η κατάσταση ασφαλείας είναι σταθερή και ότι η ΚΦΟΡ καθιέρωσε εξαιρετική και αποτελεσματική συνεργασία με  τους Σέρβους και τις άλλες κοινότητες. Ο πρωθυπουργός Αμπντουλάχ  Χότι δήλωσε ότι  ο υποψήφιος για πρωθυπουργός της  LDK διορίζεται από τα όργανα του Κόμματος  και όχι από τα στούντιο ή τα  κοινωνικά δίκτυα, και τόνισε ότι η  LDK επέζησε των δολοφονιών των  στελεχών της  στα μεταπολεμικά χρόνια, και ότι τώρα δεν θα  αφήσει το κράτος του Κοσσυφοπεδίου να στραφεί προς τον αυταρχισμό  και την απομόνωση.Ο υποψήφιος πρωθυπουργός από το Δημοκρατικό Κόμμα του Κοσσυφοπεδίου (PDK), Ένβερ Χοτζάι, ανακοίνωσε ότι τα μέλη των οργανωσεων του Κόμματος θα αποφασίσουν για το πρόγραμμα και τους υποψηφίους.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε ότι ένας από τους στρατηγικούς στόχους της Σερβίας το επόμενο έτος θα είναι η διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Η Πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς δήλωσε ότι το Βελιγράδι παραμένει ανοικτό για διάλογο με την Πρίστινα, αλλά αυτό εξαρτάται και από την άλλη πλευρά.

ΜΠΙΧΑΤΣ. Ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Πίτερ Βαν ντερ Αβεράερτ  δήλωσε ότι  μετά την πυρκαγιά και το προσωρινό κλείσιμο της Δομής  «Λίπα» στην περιοχή του Μπίχατς

τουλάχιστον 3.000 μετανάστες παραμένουν στο ύπαιθρο   σε χειμερινές συνθήκες, οι οποίες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ανθρωπιστική καταστροφή. Οι ΜΚΟ καταγγέλλουν κρούσματα με κρυοπαγήματα και υπορθερμία μεταξύ εκείνων που έμειναν άστεγοι .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου