Μαΐου 31, 2020

Ρεπούμπλικα Σεβερνοματσεντόνιγια: Ο Σπασόφσκι ανακοίνωσε εκλογές στις 5 Ιουλίου

Ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Όλιβερ Σπασόβσκι προήδρευσε σήμερα σύσκεψης των υποψηφίων βουλευτών της SDSM στην Εκλογική Περιφέρεια 2 του Κουμάνοβο, στην οποία είναι επικεφαλής της Λίστας. 
Στη συνέχεια δήλωσε ότι, «η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει έναν ατελείωτο ρόλο» ,και ότι, «οι εκλογές πρέπει να πραγματοποιηθούν στις 5 Ιουλίου, 22 ημέρες μετά το τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης», γιατί, «το πιο σημαντικό πράγμα για τους πολίτες και το κράτος είναι να αποκτήσουν λειτουργικούς θεσμούς».
 «Φυσικά, θα ήμασταν ευτυχισμένοι αν η ημερομηνία των εκλογών καθοριζόταν με συναίνεση, των πολιτικών δυνάμεων αλλά δεν θα επιτρέψουμε αιώνιες διαπραγματεύσεις, και οι πολίτες να πληρώσουν το τίμημα για το σαμποτάζ του VMRO-DPMNE. Ως εκ τούτου, με την τελευταία παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η ημερομηνία των εκλογών καθορίζεται στις 5 Ιουλίου. Καλούμε όλα τα μέρη, και ειδικά τα VMRO-DPMNE να είναι μέρος της λύσης, αντί να είναι μια πηγή προβλημάτων», είπε ο Σπασόφσκι. 
«Η νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύο εβδομάδων αρχίζει σήμερα. Χαιρόμαστε που μετά την ολοκλήρωσή τους, δεν θα χρειαζόμαστε πλέον καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, διότι τα χειρότερα είναι πίσω μας, και το σύστημα υγείας έχει ένα σχέδιο και μηχανισμούς για όλα τα πιθανά σενάρια. 
Υπό αυτές τις συνθήκες, θα πρέπει να διεξαχθούν εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Είναι υπεύθυνη πολιτική να διασφαλιστεί το έργο και η λειτουργικότητα όλων των θεσμικών οργάνων. Και την ίδια στιγμή για να σεβαστούμε το σύνταγμα και το νόμο», δήλωσε ο Σπασόβσκι και πρόσθεσε ότι , «η παράταση των εκλογών δεν είναι δυνατή». 
«Η προεκλογική εκστρατεία το καλοκαίρι, θα θέσει σε κίνδυνο το δικαίωμα ψήφου και θα στερήσει από τους πολίτες την ετήσια άδεια, και οι εκλογές το φθινόπωρο αποτελούν επικίνδυνη ιδέα τόσο για την υγεία όσο και για την οικονομία», είπε.
Ο Σπασόβσκι είπε πάντως πρόσθεσε,  ότι  είναι πιθανό να ληφθούν  αυστηρά μέτρα ή περιοριστικά μέτρα για ορισμένες περιοχές, και αυτό θα εξαρτηθεί κυρίως από τους πολίτες, και από την τήρηση των μέτρων, και άλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα με συνέπεια.
 Το VMRO-DPMNE απάντησε ότι «ο  Σπασόβσκι ζητά εκλογές στις 5 Ιουλίου, τη στιγμή  που καλπάζει η επιδημία με 60 νέα κρούσματα» . «πράγμα που σημαίνει ότι ευθύνεται για κάθε νέο κρούσμα» . «Η τρέλα του Ζάεφ και της Σεκερίνσκα βυθίζουν τη χώρα σε σφαγείο και σε μαύρες εκλογές στις οποίες αντί για ψήφους, θα καταμετρηθούν τα θύματα», είπε το VMRO-DPMNE. 
Από το ΝΤΟΥΙ ο Υπουργός Οικονομίας  Κρασνίκ Μπεκτέσι με την ιδιότητά του ως κομματικού στελέχους,, δήλωσε πως , «το DUI δεν αλλάζει τη θέση του για τις εκλογές», και ότι , «το DUI υποστηρίζει ότι απαιτείται συναίνεση για την ημερομηνία των εκλογών»
Ο αντιπρόεδρος της SDSM Μοχάμεντ Ζεκίρι ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό. 
Ο Ζεκίρι ανακοίνωσε ότι η σύζυγός του και το τριών μηνών μωρό τους έχουν επίσης προσβληθεί από τη λοίμωξη. «Παρά την αυστηρή τήρηση των μέτρων και την ελάχιστη επαφή με τους ανθρώπους, θέλω να σας ενημερώσω μαζί με τη σύζυγό μου και την τριών μηνών κόρη μας διαγνωστήκαμε θετικοί στον κορωνοϊό», έγραψε.
Ο Ζάεφ αντί να μπεί στην αυτο-απομόνωση λόγω των επαφών με τον Ζακίρι πηγε σε Ταβέρνα με  όλη την Καμαρίλα της SDSM.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου