Μαρτίου 29, 2020

Επί τροχάδην

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Αλέν Σέρανιτς ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες 24 ώρες, έγιναν στη Ρεπούμπλικα Σέρπσκα 403 τεστ και βρεθήκαν άλλα 38 άτομα θετικά στον κορωνοϊό. Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη στη Σέρπσκα είναι τώρα 200. Τα νέα κρούσματα είναι 20 γυναίκες και 18 άνδρες, κυρίως μεσήλικες. 29 από αυτά τα άτομα είναι από τη Μπάνια Λούκα Εννέα άτομα από τα 38 νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Οι υπόλοιποι, που δεν είχαν συμπτώματα, θα τοποθετηθούν σε απομόνωση. Ο Αλέν Σέρανιτς ανέφερε ότι εκτός από το γιατρό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ο οποίος είναι θετικός για στον κορωνοϊό, ο ιός επιβεβαιώθηκε επίσης στο γιατρό και τη νοσοκόμα που εργάστηκαν μαζί του στην ίδια βάρδια. Συνολικά στη Σέρπσκα 65 άτομα νοσηλεύονται για κορωνοϊό, εκ των οποίων 32 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ο Σέρανιτς πρόσθεσε ότι υπάρχουν τέσσερα άτομα στους αναπνευστήρες και 16 άτομα βρίσκονται σε απομόνωση και αναμένουν επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων, ενώ υπάρχουν 12 άτομα όπου υποβάλλονται σε ηπιότερη θεραπεία. 

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Ο Ύπατος Βαλεντίν Ίνζκο χαιρέτισε τη δέσμευση της Προέδρου της Ρεπούμπλικας Σέρπσκα Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς να χρησιμοποιήσει έκτακτες εξουσίες προς όφελος της δημόσιας υγείας.
 ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Το Υπουργείο Ασφαλείας στο Συμβούλιο Υπουργών ευχαρίστησε την ΕΕ για τη δωρεά ενός εκατομμυρίου ευρώ στο πλαίσιο προγράμματος στήριξης της Πολιτικής Προστασίας. 
ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΟΗΕ κάλεσε όλες τις επιχειρήσεις τηςπου έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν προστατευτικό ιατρικό εξοπλισμό να τους υποβάλουν κατάλογο εξοπλισμού που παράγουν ή μπορούν να παράγουν. 
ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Στην Ομοσπονδία της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, 28 άνθρωποι μολύνθηκαν με κορωνοϊό , ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό ασθενών σε 123, ενώ πέντε πέθαναν, ανέφερε το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας. ΣΕΡΑΓΕΒΟ.Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδία της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Φαντίλ Νόβαλιτς ανακοίνωσε ότι η συστηματική απολύμανση των πόλεων στην οντότητα αυτή θα ξεκινήσει σήμερα, ως ένα από τα μέτρα στον αγώνα ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού. 
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ένα αεροπλάνο που μετέφερε προστατευτικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, που είναι βοήθεια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προσγειώθηκε στο Βελιγράδι νωρίς σήμερα το πρωί. 
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Ντράγκαν Βασιλίκοβιτς, επίσης γνωστός ως Καπετάν Ντράγκαν, μετά από 13,5 χρόνια φυλάκισης, είναι ελεύθερος στη Σερβία, όπου, όπως είπε, έφτασε πεζός όταν η Κροατική αστυνομία τον συνόδευσε στα σύνορα με χειροπέδες και κυριολεκτικά τον έδιωξε από το όχημα της αστυνομίας. ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.Την Τρίτη, 31 Μαρτίου, θα έχουν περάσει 29 χρόνια από την εισβολή των κροατικών ειδικών δυνάμεων στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου "Plitvice", ένα γεγονός γνωστό ως "Bloody Easter", όταν πέθανε ο Σέρβος Ράκο Βουκανίοβιτς από την Κορενίτσα, ενώ 17 Σέρβοι συνελήφθησαν και βασανίστηκαν μέχρι να ανταλλαγούν.


ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ . Ο Πρωθυπουργός της Ρεπούμπλικας  Σέρπσκα Ράντοβαν Βίσκοβιτς συναντήθηκε σήμερα με τους δημάρχους και δήλωσε ότι οι πολίτες κατανοούν την πολυπλοκότητα της κατάστασης ότι δεν υπάρχει διακοπή στην προσφορά τροφίμων.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ .Το αρχηγείο  έκτακτης ανάγκης  επέκτεινε  τα προληπτικά μέτρα για άλλες 14 ημέρες για να αποτρέψει την εξάπλωση του κορωνοϊού.



ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ . Όλα τα νομικά πρόσωπα και οι επιχειρηματίες μπορούν να κατεβάσουν μια γραπτή δήλωση για την καθυστερημένη πληρωμή των φορολογικών τους υποχρεώσεων στην ιστοσελίδα της Φορολογικής Διοίκησης της Δημοκρατίας Σέρπσκα.



ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ. Ένας  ασθενής 62 ετών  από  την Κικίντα που μολύνθηκε με κορωνοϊού πέθανε στην κλινική μολυσματικών ασθενειών,



ΚΟΣΟΒΣΚΑ ΜΙΤΡΟΒΙΤΣΑ. Τα δύο πρώτα θετικά κρούσματα κορωνοϊού έχουν αναφερθεί στο Νοσοκομείο της  Βόρειας Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου