Μαρτίου 29, 2020

Επί τροχάδην


ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Τρία ακόμα άτομα, τα οποία είχαν μολυνθεί από κορωνοϊό, έχασαν τη ζωή τους σήμερα στη Σερβία, και ο συνολικός αριθμός θανάτων έχει φτάσει τους 13, δήλωσε η αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας Ντάρια Κίσιτς Τεπάβσεβιτς.
Στο Βελιγράδι, πέθαναν δυο γυναίκες  ηλικίας 82 και 86 ετών, οι οποίες είχαν και  άλλες ασθένειες. Στο Νόβι Σαντ πέθανε ασθενής  62 ετών που έπασχε από υπέρταση,  νεφρική ανεπάρκεια και ήταν υπέρβαρος ,Το υπουργείο Υγείας της Σερβίας ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκαν 82 νέα κρούσματα του ιού και ότι ο συνολικός αριθμός έχει αυξηθεί σε 741. Σε  αναπνευστικές συσκευές σε νοσοκομεία σε ολόκληρη τη Σερβία βρίσκονται 55 ασθενείς.
Ο επιδημιολόγος Πρέντραγκ Κον εκτίμησε ότι το προσωρινό νοσοκομείο στην Έκθεση του Βελιγραδίου είναι η καλύτερη λύση 

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Ένας ασθενής που ήταν θετικός στον κορωνοϊό πέθανε στο Κλινικό Κέντρο του Μαυροβουνίου λόγω επιδείνωσης της σοβαρής χρόνιας καρδιακής ανεπάρκειας, από την οποία έπασχε .Ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς δήλωσε ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη χώρα είναι υπό έλεγχο, αλλά ωστόσο οι δύσκολες ημέρες είναι μπροστά.


ΤΙΡΑΝΑ. Τις τελευταίες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 15  νέα κρούσματα και αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον Κορωνοϊό  στην Αλβανία ανήλθε σε 212. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 76 άτομα στην Κλινική Λοιμωδών Νοσημάτων στα Τίρανα, έξι εκ των οποίων νοσηλεύονται στην εντατική, και τέσσερα είναι διασωληνωμένα. Οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση.

Σύμφωνα με τον τόπο διαμονής οι περισσότεροι από τους μολυσμένους είναι από τα Τίρανα (121 άτομα), ακολουθεί το Fier με 22,  Κορυτσα και Δυρράχιο με 12 , Αυλώνας Ελβασαν Σκόδρα,Λεζα, και Κρούγια με 5.

ΜΠΑΝΙΙΑ ΛΟΥΚΑ. Το Σερβικό μέλος της Προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης  Μίλορντ Ντόντικ δήλωσε ότι είναι προφανές ότι οι Βόσνιοι επιθυμούν να παρακωλύσουν την απόφαση για την Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης που έλαβε η Εθνοσυνέλευση. Η  Ομάδα Συντονισμού, συνέστησε στο Αρχηγείο για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης να διορθώσει ορισμένα μέτρα και να  επιτραπεί  η μετακίνηση ατόμων 65 ετών  και άνω  για να πάνε να πάρουν τις συντάξεις τους και να αγοράσουν τρόφιμα.

Ο Μίλορντ Ντόντικ δήλωσε από αύριο θα επιτρέπεται στα άτομα άνω των 65 ετών θα να μετακινούνται κάθε Τρίτη και Παρασκευή από τις 7 π.μ. έως τις 10 π.μ. προκειμένου να είναι σε θέση να πάνε στα καταστήματα και τις τράπεζες.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Ρεπούμπλικα Σέρπσκα κηρύχτηκε  αποκλειστικά για να επιτρέψει στη Σέρπσκα να προστατεύσει πιο αποτελεσματικά τους πολίτες της και την οικονομία και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και αποφάσεις για να υπερνικήσει την τρέχουσα κρίση το συντομότερο δυνατόν, αλλά και να διορθώσει τις συνέπειές της, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του SNSD Ράντοβαν Κοβάτσεβιτς.


ΣΟΦΙΑ. Στις 17:00 της 29ης Μαρτίου, το Εθνικό Επιχειρησιακό Αρχηγείο ανακοίνωσε ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο διαπιστώθηκαν 8 νέα κρούσματα, όλα στη Σόφια. Έτσι, ο αριθμός των μολυσμένων στην πρωτεύουσα ανέβηκε στους  214 και συνολικά στη χώρα είναι 346. Από τους μολυσμένους 125 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και 13 σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Για τις τελευταίες 24 ώρες πήραν εξιτήριο δύο άτομα, Με αυτούς  ο αριθμός των θεραπευμένων γίνεται συνολικά 14. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στη Βουλγαρία παραμένει  στους 8, αλλά η μέση ηλικία τους έχει πέσει στα  66 χρόνια.


ΣΕΡΑΓΕΒΟ Η κυβέρνηση καντονίου του Σεράγεβο απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις περισσότερων από 20 ατόμων.



ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Το Προσωπικό Κρίσεων της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της FBiH εξέδωσε απόφασε την απαγόρευση της μετακίνησης πολιτών στην Ομοσπονδία από τις 8 μ.μ. έως τις 5 π.μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου