Μαρτίου 30, 2020

Σήμερα πρωί οι ασθενείς με κορωνοϊό στη Βουλγαρία είναι 354

Ο στρατηγός του υγειονομικού Β. Μουταφτσίισκι, που ηγείται του Αρχηγείου για την Αντιμετώπιση του Κορωνοϊού στην Βουλγαρία, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί πως ο συνολικός αριθμός των ασθενών είναι 354. «Ο ιός δεν έχει φτάσει σε νέες περιοχές, σημείωσε και τόνισε ότι ενώ οι αποθεραπευμένοι είναι 15 από τον ιό απεβίωσαν 8 άτομα. Η μέση ηλικία των ασθενών συνεχίζει να είναι 66 χρονών, οι περισσότεροι ασθενείς είναι στην Σόφια όπου το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 13 Νεα Κρούσματα. Υπάρχει ένας νέος ασθενής στο Σλίβεν 
ο οποίος ασθένησε μετά από ταξίδι στην Νέα Υόρκη. 
Συνεχίζει να ισχύει η απαγόρευση να μην συνωστίζονται πάνω από 2 άτομα στο ίδιο σημείο ανεξάρτητα αν είναι σε πάρκο ή αλλού. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους αρρώστους ενώ για τους υπόλοιπους το Αρχηγείο συστήνει να φοράνε μάσκα ανεξάρτητα από την κατάσταση της υγείας τους». 
Ο διοικητής της Βουλγάρικης Κεντρικής Τράπεζας , Ντιμίταρ Ράντεβ, δήλωσε ότι το τραπεζικό σύστημα της Βουλγαρίας είναι σταθερό και όσοι έχουν καταθέσεις μπορούν να είναι ήσυχοι για τα χρήματά τους ενώ όσοι έχουν δάνεια μπορούν να βασίζονται ότι μπορούν να πληρώνουν σε δόσεις. Ο διευθυντής της ΒΚΤ δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια λήφθηκαν αρκετά μέτρα για την σταθεροποίηση του τομέα ο οποίος είναι βέβαιο ότι θα ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της επιδημιολογικής κρίσης αν πρόκειται για διάστημα 3 με 6 μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου