Ιανουαρίου 30, 2020

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι το Μαυροβούνιο ακολουθεί αντισερβική πολιτική και τόνισε ότι είναι ανοησία να λέγεται ότι το Βελιγράδι θέλει να καταστρέψει την ανεξαρτησία του Μαυροβουνίου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι το Μαυροβούνιο εφαρμόζει αντισερβική πολιτική και τόνισε οι Σέρβοι υφίστανται διωγμούς στο Μαυροβούνιο ενώ οι Μαυροβούνιοι στη Σερβία έχουν δωρεάν εκπαίδευση και δωρεάν περίθαλψη. Ερωτηθείς πώς βλέπει τη λύση στη διαμάχη σχετικά με τον νόμο περί ελευθερίας της θρησκείας, ο Ντάτσιτς ανέφερε ότι μπορεί να διορθωθεί, αλλά αμφέβαλε ότι θα το κάνουν.
 Μετά την προαναγγελθείσα απέλαση του Συμβούλου της Σερβικής πρεσβείας στην Ποντγκόριτσα ο κ. Ντάτσις ε΄πε ότι θα απελαθεί το νούμερο δυο της Πρεσβεύεις του Μαυροβουνίου.
 Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, μιλώντας σε συνάντηση με τους πρέσβεις των χωρών-μελών της ΕΕ, που διοργάνωσε ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Σερβία, Γιώργος Διακοφωτάκης , χαιρέτισε την ελληνική πρωτοβουλία για την προώθηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των Δυτικών Βαλκανίων, με τη διοργάνωση, στις 24 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, της υπουργικής διάσκεψης με την ονομασία «Από τη Θεσσαλονίκη στο Ζάγκρεμπ». 
«Είμαι βέβαιος ότι η Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει τον τόπο από όπου θα στείλουμε ένα σαφές μήνυμα για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Θέλω, επίσης, να διαβεβαιώσω ότι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί στρατηγικό στόχο της σερβική κυβέρνησης», υπογράμμισε ο κ. Ντάτσιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου