Ιανουαρίου 30, 2020

Ρουμανία: Προς πρόωρες δημοτικές και βουλευτικές εκλογές γύρω στις 28 Ιουνίου

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και του Κόμματος των Φιλελευθέρων Ραλούκα Τουρτσάν, δήλωσε ότι η οι βουλευτικές και οι δημοτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν έως τις 28 Ιουνίου και ότι δυο αναμετρήσεις θα απέχουν μεταξύ τους από μία ημέρα έως μία εβδομάδα.
 Η κα Τουρτσάν, απέκλεισε το ενδεχόμενο οι βουλευτές του PNL να υπερψηφίσουν την πρόταση μομφής που σκοπεύει να καταθέσει το PSD. « Αν η πρόταση μομφής περάσει και φτάσουμε στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, πράγμα που προϋποθέτουν την καταψήφιση από το Κοινοβούλιο, δύο διαδοχικών κυβερνήσεων, το PNL θα στηρίξει τις πρόωρες εκλογές, συνεπώς δεν θα στηρίξουμε την ορκωμοσία των δύο επόμενων κυβερνήσεων », είπε.
 Ο μεταβατικός Πρόεδρος του PSD, Μαρσέλ Τσιολάκου , ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα καταθέσει την πρόταση μομφής σήμερα το πρωί παρόλο που δεν έχει εξασφαλίσει «μαθηματικά» τον αριθμό των ψήφων για να περάσει η πρόταση δυσπιστίας». 
Ο κ. Τσιολάκου είπε ακόμα ότι το PSD θα προσφύγει και στο Συνταγματικό Δικαστήριο για τον εκλογικό νόμο που παραβιάσει τις συστάσεις της Επιτροπής της Βενετίας και του Συνταγματικού Δικαστηρίου, να μην αλλάζει ο εκλογικός νόμος 6 μήνες πριν τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου