Ιουλίου 29, 2019

Επί Τροχάδην

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Ο (αλβανός) καθολικός επίσκοπος του Κοσσυφοπεδίου μονσίνιορ Ντοντ Γκέργκι, στα θυρανοίξια μιας νέας καθολικής εκκλησίας στο Πετς,  συνέκρινε τον Ραμούς Χαραντινάι με τον Ιησού Χριστό. 
"Το πόσο άδικη μπορεί να είναι η δικαιοσύνη αποδείχθηκε με τον πρωθυπουργό αλλά το πόσο καλύτερη είναι η δικαιοσύνη από τους δικαστές έχει αποδειχθεί από τον Χριστό», είπε ο επίσκοπος, Γκιέργκι.

ΤΙΡΑΝΑ. Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, δέχτηκε τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόιλου, ο οποίος επισκέπτεται την Αλβανία για να ζητήσει των έκδοση των «τρομοκρατών του Κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν». Ράμα και Σόιλου συζήτησαν και για την εγκληματικότητα και το μεταναστευτικό. 

ΤΙΡΑΝΑ. Σφοδρή καταιγίδα σάρωσε τις αλβανικές ακτές. Στο Δυρράχιο δύο άνθρωποι πνίγηκαν. 

ΤΙΡΑΝΑ. Η «κολοβή» ,Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ανακήρυξε τους δημάρχους και τους Συμβούλους που εκλέχτηκαν στις τοπικές εκλογές, που πραγματοποιήθηκαν στις 30 Ιουνίου. Από τους 61 Δημάρχους οι 59 είναι του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ένας είναι συνεργαζόμενος με τον Ράμα ελληνόφωνος και ο άλλος συνεργαζόμενος Σλαβομακεδόνας. Στα δημοτικά συμβούλια, το 74.11% ή οι 1.136 είναι από το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Οι τιμές των διοδίων στη Σερβία θα αυξηθούν από σήμερα κατά 12%.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Η δολοφονία την Πέμπτη μιας 15χρονης που έκανε οτοστόπ, έδωσε την ευκαιρία στην ΑΝΤΙΦΑ να κάνει το Σαββατοκύριακο νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Η αστυνομία βρήκε και συνέλαβε τον 65χρονο δράστη την Παρασκευή. 19 ώρες μετά το τηλεφώνημα της 15χρονης, στον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης 112. Οι «ΑΝΤΙΦΑ», διαμαρτύρονταν, επειδή οι αστυνομικοί που έφθασαν στο σπίτι του δράστη, δεν όρμησαν μέσα , γιατί περίμεναν ένταλμα. Η Πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βιόρικα Ντάντσιλα ανακοίνωσε δημοψήφισμα μαζί με τα προεδρικές εκλογές για αυστηρότερες ποινές για εγκλήματα όπως αυτό με την 15χρονη που βιάστηκε και δολοφονήθηκε. Η κ. Ντάντσιλα υποσχέθηκε να μειώσει με Αναγκαστικό Διάταγμα το χρόνο που απαιτείται για να ανταποκριθεί το κράτος σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου