Ιουλίου 29, 2019

Βόρεια: Σήμερα κληρώνει για τους Αποστάτες και τον νόμο για την Ειδική Εισαγγελία

ΣΚΟΠΙΑ. Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ταλάτ Τζαφέρι προγραμμάτισε συνεδρίαση της Ολομέλειας για τη συζήτηση με «κατεπείγουσα διαδικασία» του σχεδίου νόμου για την ενσωμάτωση της Ειδικής Εισαγγελίας με την εισαγγελίας κατά της διαφθοράς. Η έγκριση αυτού του νόμου απαιτεί πλειοψηφία δύο-τρίτων.

ΣΚΟΠΙΑ. Σήμερα στο δικαστήριο των Σκοπίων θα συζητηθεί το αίτημα του πρώην διευθυντή της ο UBK, και «πνευματικού ηγέτη» των «αποστατών» του ΕΜΕΟ-ΔΚΜΕΕ, Σάσο Μιγιαλκόφ , να του επιστραφεί το διαβατήριο ώστε να πάει στο εξωτερικό προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση που δεν πραγματοποιείται στη «Μακεδονία». 

ΣΚΟΠΙΑ. Το κεντρικό Σύνθημα του φετινού εορτασμού του Ίλιντεν είναι, «Είμαστε όλοι παιδιά του Ίλιντεν». Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μέτσκιν Κάμεν ,στο Κρούσεβο, παρουσία του Ζάεφ. Ο Χριστιάν Μιτσκόσκι δήλωσε ότι η μνήμη των αγωνιστών του Ίλιντεν παραμένει ζωντανή και ότι «όσο υπάρχουν άνθρωποι των οποίων οι καρδιές πάλλονται για την χώρα μας, η Μακεδονία θα υπάρχει». 

ΒΕΛΕΣ .Ο σύλλογος απογόνων των Σλαβομακεδόνων παρτιζάνων «Σβέζντα», προέβη στα αποκαλυπτήρια της προτομής της δασκάλας Μίρκας Γκίνοβα, που σκοτώθηκε στις 26 Ιουλίου 1946 ως Ειρήνη Γκίνη, και ως μέλος της ΣΝΟΦ. 

ΣΚΟΠΙΑ. Σύμφωνα με την «Τ/Ο Telma» η πρώτη μεγάλη συναλλαγή με τους εκβιαστές που εντοπίστηκε, αφορά σε πληρωμή 750 χιλιάδες ευρώ που έγινε φθινόπωρο του 2017από εργολάβο του Μοναστηρίου, (Μπίτολα), που ανέλαβε μια σύμβαση για οικοδόμηση διαμερισμάτων για κοινωνική στέγαση. 

ΣΚΟΠΙΑ. Ο αντιπρόεδρος της Βουλγαρικής κυβέρνησης Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ. Σε συνέντευξη του στο «Kanal 5», είπε ότι προϋπόθεση για την βελτίωση των σχεσεων της Σόφιας με τα Σκόπια είναι «να σταματήσει η παραποίηση της βουλγαρικής ιστορίας» και ότι «δεν πρόκειται να γίνει συμβιβασμός για τα ιστορικά γεγονότα», είπε ότι η δήλωση του Προέδρου Πενταρόβσκι για τον Γκότσε Ντέλτσεφ ήταν πολύ σωστή, και τόνισε ότι «μέχρι το 1944, δεν υπήρχε κανένα Μακεδονικό έθνος, αλλά το ανακάλυψαν οι Γιουγκοσλάβοι Κομμουνιστές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου