Μαΐου 30, 2019

O Ευρω Ζάεφ χέστηκε από τη χαρά του

ΣΚΟΠΙΑ. Ο Πρόεδρος του κράτους Στέβο Πενταρόβσκι σε δήλωσή του, μετά την παραλαβή της έκθεσης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία συνέστησε την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, εξέφρασε την ικανοποίηση του επειδή η Επιτροπή αναγνώρισε την πρόοδο της Βόρειας Μακεδονίας και είπε: «Σήμερα λάβαμε την καλύτερη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ιστορία της ευρω-ατλαντική ολοκλήρωσης μας». Ο Ζάεφ που εγκαινίασε ένα τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πρίστινα - Σκόπια είπε: «Πήραμε την πιο θετική έκθεση, και είμαστε έτοιμοι για την έναρξη των διαπραγματεύσεων». Είπε ακόμα ότι 
ο αυτοκινητόδρομος Πρίστινας-Σκοπίων θα επιταχύνει τη δυναμική των σχέσεων μεταξύ των πολιτών και των επιχειρηματιών από διάφορες χώρες σε αυτή την περιοχή και θα επιταχύνει σημαντικά το συνολικό εξευρωπαϊσμό της περιοχής. 
Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ταλάτ Τζαφέρι , μετά την παραλαβή της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε ότι η έκθεση δείχνει σαφώς ότι η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας έχει εκπληρώσει τις συστάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον περασμένο Ιούνιο και πρόσθεσε : «Αναμένουμε από την ΕΕ να τηρήσει τη δέσμευσή της». 

ΣΚΟΠΙΑ. Ο πρεσβευτής της Γερμανίας και ο Επιτετραμμένος των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσαν Το σε διάσκεψη στο Κοινοβούλιο, που οργάνωσε ο «στρατιώτης» Ταλάτ Τζαφέρι, για τα επόμενα βήματα προς το ΝΑΤΟ, ότι «αναμένουν ότι η χώρα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ μέχρι το τέλος του έτους». 

ΣΚΟΠΙΑ. Ο «Ελ Τσάκα» παρουσίασε από το προφίλ του στο Facebook 6 νέες «βόμβες», από τις αμερικανικές υποκλοπές που έφεραν στην εξουσία τον Ζάεφ πέντε εκ των οποίων είναι στα αλβανικά και ακούγονται τα στελέχη του «ΝΤΟΥΙ» Μπλερίμ Μπετζέτι, Μούσα Τζαφέρι, και Μπεκίρ Ασάνι. Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι, «σε συντονισμό με το Γραφείο του Εισαγγελέα λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξακριβωθεί ποιος βρίσκεται πίσω από το προφίλ του «Ελ Τσάκα» στο Facebook. 

ΣΚΟΠΙΑ. Στην τρίτη συνέχεια της αποκάλυψης των « Συμβούλων» του Ζάεφ δόθηκαν τα ονόματα του μυστηριώδη σύμβουλου για την ΕΕ, Λιούπτσο Ζαφειρόφσκι, που λαμβάνει 1200 ευρώ, του ποιητή και στιχουργού Γκιόργκι Καλατζίεφ που λαμβάνει 40000 δηνάρια, και της τηλε- δημοσιογράφου στην «ΤΒ-24» Λιούμπισα Στάνκοβιτς που λαμβάνει 30000 δηνάρια για τις ερωτήσεις της. Ο παρατηθείς «πρεζάκιας» Πάβελ Μπογκόεφσκι σε τηλε-συνέντευξη είπε ότι δεν δέχεται να κάνει τεστ για χρήση ναρκωτικών.

 ΣΚΟΠΙΑ. Η πολυθρύλητη απογραφή θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 1-21 Απρίλιο του επόμενου έτους , θα κοστίσει 8,5 εκατ ευρώ, και θα έχει ερώτηση για τις εθνοτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της κρατικής στατιστικής υπηρεσίας Αποστόλ Σιμόφσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου