Φεβρουαρίου 15, 2019

Ο Μπόικο Μπορίσοφ τιμήθηκε με τo Ανώτατο μετάλλιο της Σερβίας

Με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Σερβίας, ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς απένειμε στον πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο Βελιγράδι το Ανώτατο Παράσημο της Δημοκρατίας της Σερβίας για την εξαιρετική συμβολή του στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της ειρηνικής συνεργασίας και των φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
 Ο Μπόικο Μπορίσοφ ευχαρίστησε, εκ μέρους του λαού της Βουλγαρίας και τόνισε ότι η Σερβία είναι αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης και σύντομα θα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τόνισε ότι «η Βουλγαρία θα υποστηρίζει πάντα τη Σερβία».
Ο Βούτσιτς με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Σερβίας απένειμε μετάλλια σε άτομα και ιδρύματα. Ο Πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε ότι από την Συνέλευση της Υπαπαντής στο Ορασατς το 1804, παίρνει θάρρος να μην υποκύψει στις πιέσεις από το εξωτερικό και να υπερασπιστεί το δικαίωμα των ανθρώπων να επιβιώσουν και τη σοφία για να λαμβάνει καλύτερες αποφάσεις για το μέλλον της Σερβίας».

 «Όπως και πριν από 215 χρόνια για την κοινωνία και το κράτος και σήμερα, οι μεγάλες προκλήσεις και οι κεντρικές αξίες που μας καθοδηγούν είναι η ελευθερία, η ειρήνη η ισότητα και η αγάπη για τη Σερβία μας», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου