Φεβρουαρίου 13, 2019

Βούτσιτς: Δεν υπάρχει καμία δύναμη που θα με κάνει να μιλήσω με τους τρεις Λωποδύτες Γέρεμιτς, Τζίλας, και Ομπράντοβιτς

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη με την «TV Pink» ότι δεν ενδιαφέρεται να συναντηθεί και να μιλήσει με τους τρείς ηγέτες της αντιπολίτευσης, ενώ η πόρτα τους είναι ανοιχτή για διάλογο με όλους τους πολίτες.
 Ο, Βούτσιτς είπε ότι «πολλοί θα ήθελαν να τους μιλήσω», αλλά τόνισε ότι: « Δεν υπήρχει καμία δύναμη» που θα τον έκανε, «να μιλήσει με τον αντιπολίτευσης), Ντράγκαν Τζίλας, τον Βουκ Γέρεμιτς και τον Μπόσκο Ομπράντοβιτς».
 «Δεν με ενδιαφέρουν και δεν θα τους συναντήσω. Είμαι πάντα ανοιχτός σε όλους τους ανθρώπους και στους πολίτες, και για αυτούς τους λωποδύτες δεν είμαι».
 Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έχουν φυλακιστεί, αφού είναι κλέφτες , Βούτσιτς απάντησε ότι αυτό ήταν , «δύσκολη ερώτηση», και απάντησε :
 «Γιατί αυτοί έχουν διεισδύσει και ποδηγετούν ολόκληρο το σύστημα της δικαιοσύνης», και πρόσθεσε: «Γιατί να μιλήσω με κάποιον που λέει ότι εγώ υπονομεύω την εδαφική μας ακεραιότητα, ενω στην εποχή τους το Κοσσυφοπέδιο διακήρυξε την ανεξαρτησία του και το Μαυροβούνιο εγκατέλειψε τη Γιουγκοσλαβία;» 
Αναφερόμενος στις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης, ο Βούτσιτς σχολίασε ότι η μεγαλύτερη υποστήριξη σε αυτά προέρχεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στο Ζάγκρεμπ, το Σεράγεβο και την Πρίστινα, και κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν μόνοι τους το λόγο που γίνεται αυτό. 
Θέλω να σκεφτούν γιατί το Ζάγκρεμπ είναι χαρούμενο με την καταστροφή της Σερβίας και του Αλεξάνταρ Βούτσιτς; Γιατί είμαι πρόβλημα για αυτούς; Και οι δύο αισθάνονται ότι αισθάνονται επειδή η Σερβία θα είναι ισχυρότερη. Από το Σεράγεβο, έχω ακούσει ότι η Σερβία είναι εξοπλίζεται. Δεν κατάλαβα; 
Θα μας το απαγορεύουν; Αναρωτήθηκε ο Βούτσιτς, που υπογράμμισε ότι «η αντιπολίτευση κατηγορεί τη χώρα μας για τα πάντα» και «κάνουν το χειρότερο δυνατό για τη Σερβία στα διεθνή ΜΜΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου