Φεβρουαρίου 13, 2019

Αλβανία: Η αστυνομία του Ράμα εκφοβίζει τους πολίτες με επεισόδια


Η αστυνομία σε μια προφανή ρποσπάθεια εκφοβισμού των πολιτών για να μην προσέλθουν στο συλλαλητήριο  της 16ης  Φεβρουαρίου  κάλεσε  τις πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν να αποφεύγουν τη ρητορική που ενθαρρύνει την βίαιη συμπεριφορά.

Η αστυνομία επίσης εξέφρασε την ανησυχία της σχετικά με τη «συμμετοχή ατόμων με μια εγκληματικόπαρελθόν», οι οποίοι «μπορεί να καθοδηγούνται από τρίτους από τρίτους, των οποίων στόχος μπορεί να είναι να δημιουργηθεί  κλίμα αποσταθεροποίησης».

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα οργανώσει μπλόκα στους δρόμους και θα κάνει μαζικούς ελέγχους στα αυτοκίνητα ,προκειμένου να αποτραπεί η εμπλοκή ατόμων  με ποινικό παρελθόν  στο συλλαλητήριο  της 16ης Φεβρουαρίου. 


Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, μαζί με τις κάμερες επισκέφθηκε το μαιευτήριο των Τιράνων για να επιδώσει μια επιταγή 360.000 λέκ σε μια μητέρα έκανε τρίδυμα. Σύμφωνα με το νέο σύστημα του Ράμα οι γονείς θα λαμβάνουν μπόνους 40.000 λεκ για το πρώτο παιδί, 80.000 για τα δεύτερο και 120,000 για το τρίτο. Πριν από την 1η Ιανουαρίου, τα νεογέννητα λάμβαναν «μπόνους» 5.000 λεκ. Από την 1η Ιανουαρίου, που ο νόμος τέθηκε σε ισχύ γεννήθηκαν στην Αλβανία 2200 μωρά Ο Ράμα, απάντησε στις δηλώσεις του ηγέτη της αντιπολίτευσης με ειρωνεία. «Κάθε Αλβανός που συναντώ μου λέει: Κοίτα τον Μπάσα. Δεν κέρδισε μια εεκλογή στη ζωή του και λέει ότι η κυβέρνηση ανήκει σε αυτόν. Θα λάβει απάντηση μέσα σε 10 ημέρες», δήλωσε ο Ράμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου