Σεπτεμβρίου 22, 2018

Το Κομουνιστικό παρασκήνιο του Κοσσυφοπεδίου είναι ακόμα παρόν

Η εφημερίδα Κόχα Ντιντόρε συμφερόντων της οικογενείας Σουρόι, απεκάλυψε ότι στο Προεδρικό Μέγαρο σκέπτονται να επιστέψουν τα σύνορα του Κοσσόβου στο 1963, πριν ο Αλεξανταρ Ράνκονιτς προσαρτήσει στην Αυτόνομη Περιοχή του Κοσσόβου και του Μετόχιου τους Δήμους Λεποσάβιτς και Ζουμπίν Ποτόκ.

 Ο Ράνκοβιτς, που ως παρτιζάνος ονομαζόταν Λέκκα, και ηταν ο δημιουργός της ΟΥΤΜΑ και της ΟΖΝΑ, ήταν οπαδός του συγκεντρωτικού Κράτους και προσπαθούσε να μειώσει τον έλεγχο των αλβανών στην Αυτόνομη Περιοχή του Κοσσόβου ενισχύοντας τον έλεγχο του Κόμματος από το Βελιγράδι. 
Όταν οι Κροάτες, οι Σλοβένοι και οι άλλοι τον έδιωξαν το 1966, το Κόσοβο από περιοχή έγινε «επαρχία» σαν την Βοιβοντίνα και το 1968 έβγαλαν το Μετόχι από το όνομα. 
Η Οικογένεια Σουρόι είναι Κομμουνιστική Οικογένεια και ο πατερας τους ηταν Όπως έγραψε λοιπόν ο Σουρόι στην Κόχα ο Θάτσι θα επιστρέψει στην Σερβία τα εδάφη που ο Ράνκοβιτς προσάρτησε στο Κοσσυφοπέδιο διότι πιστεύει ότι το Κόσσοβο δεν πρέπει να είναι όμηρος της πολιτικής του Ράνκοβιτς.

 Η εφημερίδα αναφέρεται σε πηγές στο περιβάλλον του Θάτσι, αλλά γράφει ότι δεν είναι επακριβώς προσδιορισμένα τα εδάφη που θα επιστραφούν.

Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι ζήτησε από το Συνταγματικό Δικαστήριο να γνωμοδοτήσει κατά πόσον θα μπορούσε να θεωρηθεί μια διεθνής συμφωνία που την υπογράφει ο πρόεδρος ως «κυρωμένη». 

Το αίτημα του Θάτσι δείχνει την αποφασιστικότητά του να αποκτήσει το νομικό δικαίωμα να κλείσει μια τελική συμφωνία με τη Σερβία χωρίς τη συγκατάθεση του Κοινοβουλίου. Π πρωθυπουργός Ραμούς Χαραντινάι, δήλωσε ότι κανείς δεν πρέπει να αμφισβητεί τις αρμοδιότητες της Συνέλευσης .

« Ποτέ δεν θέσαμε υπό αμφισβήτηση τις αρμοδιότητες του Προέδρου, αλλά και οι αρμοδιότητες της Συνέλευσης δεν πρέπει να αμφισβητηθούν» είπε, ο Χαραντινάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου