Σεπτεμβρίου 22, 2018

Ο Ολλανδοί εντόπισαν τη σπείρα των Μπαούρι και τους συνέλαβε και ο Ράμα θέλοντας και μη

Με τυμπανοκρουσίες και (κρυφό πόνο ψυχής) η Αλβανική αστυνομία ανακοίνωσε την εξάρθρωση της επικίνδυνης εγκληματικής συμμορίας των «Μπαούρι» που δρούσε στην Σκόδρα και ευθύνεται για τα σοβαρά εγκλήματα που έγιναν εκεί κατά τους τελευταίους μήνες. Έντεκα μέλη της συμμορίας συνελήφθησαν, ενώ δύο καταζητούνται .

 Η έρευνα σχετικά με τη δραστηριότητα της συμμορίας όπως είπε ο Γενικός Διευθυντής της αλβανικής αστυνομίας Βέλιου Αρντί άρχισε πριν από έξι μήνες σε συνεργασία «ως επί το πλείστον με τους συναδέλφους από την Ολλανδία». «Μετά από δεκάδες ώρες υποκλοπών, και ανταλλαγής πληροφοριών με τους εταίρους», συνελήφθη στα Τίρανα ο ηγέτης της συμμορίας Ενβέρ Μπαούρι και ακολούθησαν και οι συλλήψεις των άλλων.

 Σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία έχουν ακλόνητα στοιχεία γοια δυο δολοφονίες αλλά και για απόπειρες δολοφονίας και εκβιασμούς επιχειρηματιών για μεγάλα ποσά των χρημάτων. 

Η συμμορία των «Μπαούρι», σε συνεργασία με άλλες ομάδες, μέσα και έξω από την Αλβανία, και τα κεφάλαια που «αποκόμιζε» τα «επένδυε» στην Αλβανία. Σύμφωνα με τον Βέλιου, κατασχέθηκαν ακίνητα, ένα ξενοδοχείο και ένα εστιατόριο στην Βεληπόγια στη Λίμνη της Σκόδρας γιατί υπάρχει η υποψία ότι χτίστηκαν από τα έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες. 

Η Αστυνομία κατέσχεσε επίσης πολλά όπλα και πυρομαχικά.

 Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η παράσταση της τυφλής Σοσιαλιστικής δικαιοσύνης που δεν θέλει να καταδικάσει τον αγαπημένο μαφιόζο των σοσιαλιστών Εμιλιάνο Σούλαζι. Η δίκη του περιβόητου αρχηγού του υποκόσμου πλησιάζει στο τέλος της, αλλά δε υπάρχει εισαγγελέας τις τελευταίες επτά εβδομάδες. 

Η εισαγγελέας της δίκης Ελισαμπέτα Γιεμεράι την 1η Αυγούστου, αποχώρησε από την δίκη διότι τοποθετήθηκε προσωρινή επικεφαλής της εισαγγελίας των Τιράνων. Ο Ενεντ Νακούσι στον οποίο ανέθεσαν την υπόθεση ζήτησε έξι μήνες της αναρρωτικής άδειας και ο Μπεσίμ Χαιντάρματάι που εμφανίστηκε στο Δικαστήριο στις 11 Σεπτεμβρίου, ζήτησε από τον πρόεδρο περισσότερο χρόνο για να μελετήσει την υπόθεση. 

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας σοβαρών εγκλημάτων θέλησε να κάνει κλήρωση και βέθηκε αντιμέτωπη με την καθολική άρνηση των εισαγγελέων. και η Γενικής Εισαγγελίας Άρτα Μάρκου , ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει πειθαρχικές διώξεις κατά της 10 από τους 17 εισαγγελείς της δίωξης σοβαρών εγκλημάτων, «λόγω της άρνησης των εισαγγελέων να συμμετάσχουν στην κλήρωση». Το γραφείο της κ. Μαρκου ανακοίνωσε ότι τρείς από τους 10 ήδη μετατέθηκαν. 

Ο Μπεσίμ Χαιντάρματάι που ήταν επικεφαλής του γραφείου δίωξης σοβαρών εγκλημάτων μέχρι τον περασμένο Μάιο και ερευνούσε τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Σαιμίρ Ταχίρι, μετατέθηκε στο Πόγραδετς, και χαρακτήρισε «ντροπή», τον «εκτοπισμό» του. 

Οι εφημερίδες γράφουν ότι ι εισαγγελείς φοβούνται ότι η «απαλλαγή του σοσιαληστή είναι στα Σκαριά και ότι ψάχνουν να βρουν έναν εισαγγελέα να του φορτώσουν την ευθύνη». Ο Σουλάζι κατηγορείται για πολλά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων των εκβιασμών επιχειρήσεων να πληρώσουν μεγάλα ποσά. Τα Δημοσιεύματα λένε ότι στην πλειονότητα τους τα θύματα του εκβιασμού δεν τόλμησαν να καταθέσουν στην αστυνομία και το δικαστήριο , φοβούμενοι ότι όλα είναι υπό τον έλεγχο του Σουλάζι, ο οποίος «ξεφεύγει» από την αλβανική δικαιοσύνη τα τελευταία 15 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου