Αυγούστου 01, 2018

Επί τροχάδην στο Βελιγράδι

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής του Κογκρέσου για τη Σερβία Τεντ Πόε παρέδωσε επιστολή στην πρωθυπουργό Ανα Μπρνάμπιτς ζητώντας της τη δημοσίευση των εγγράφων που σχετίζονται με τη δίωξη και την εκτέλεση του στρατηγού Ντράγκολιουμπ Μιχαΐλοβιτς. Η κ. Μπρνάμπιτς δήλωσε ότι η επιστολή δεν είναι επίσημο αίτημα από την Ουάσιγκτον, αλλά θα απαντηθεί. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι δεν του προκάλεσε έκπληξη, το ότι η Μεγάλη Βρετανία, που αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ από σήμερα, σκοπεύει να εμποδίσει την τακτική μηνιαία συζήτηση για το Κοσσυφοπέδιο, επειδή , «είναι προφανές ότι η Αγγλία δεν ενδιαφέρεται για την Σερβική στάση». 
Η πρωθυπουργός Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς χαρακτήρισε επιπόλαιους τους ισχυρισμούς ότι το Λονδίνο δεν θέλει να συζητήσει την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο Σέρβος υπουργός άμυνας Αλεξάνταρ Βούλιν δήλωσε ότι η Σερβία πάντα και άνευ όρων θα οικοδομεί τη φιλία του με τη Λευκορωσία και τη Ρωσία, τις χώρες που στάθηκαν στο πλευρό της Σερβίας κατά τη διάρκεια των πιο δύσκολων καιρών και ότι θα παραμένει δεσμευμένη στην αρχή της στρατιωτικής ουδετερότητας. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ .Ο Πατριάρχης των Σέρβων, Ειρηναίος, συναντήθηκε με τους διανοούμενους Ματία Μπέσκοβιτς, Κώστα Τσαβόσκι, Σλόμπονταν Σάμαρντζιτς, Μίλο Λόμπαρ, και Μίλος Κόβιτς και τους ευχαρίστησε για τις προσπάθειές τους για την υπεράσπιση του Σερβικού Συντάγματος, και της Επαρχίας του Κοσσυφοπεδίου και του Μετόχιου. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Η σερβική κυβέρνηση θα σχηματίσει ένα Συμβούλιο για τη σερβική γλώσσα, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για την παρακολούθηση της δημόσιας χρήσης της γλώσσας και την χρήση της Κυριλλικής γραφής, και νέος νόμος θα επιβάλει πρόστιμα έως και ένα εκατομμύριο δηνάρια για όσους δεν χρησιμοποιούν το Κυριλλικό αλφάβητο. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο επικεφαλής του συντονιστικού για το Πρέσεβο, το Μπουγιάνοβατς και τη Μεντβέντια Ζόραν Στάνκοβιτς, δήλωσε ότι όσοι Αλβανοί ισχυρίζονται ότι τη η συμφωνία που υπογράφηκε το 2001 στο χωριό Κόνσουλ αμνήστευσε όλα τα μέλη του τρομοκρατικού απελευθερωτικού στρατού του Πρέσεβο, Μπουγιάνοβατς και Μεντβέντια (OVPBM) ερμηνεύουν έγγραφα με λάθος τρόπο και θα πρέπει να τα διαβάσουν ξανά. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο επικεφαλής της Ένωσης των Σέρβων από την πρώην Γιουγκοσλαβία Μίοντραγκ Λίντα δήλωσε ότι είναι Απαράδεκτη η δημιουργία Κέντρου Υποδοχής για μετανάστες στο Σερβικό χωριό της Λίπα στο Μποσάνσκι Πέτροβατς,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου