Αυγούστου 08, 2018

Η Βουλγαρία να λάβει αυστηρότερα μέτρα κατά της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης»

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, ανακοίνωσε ότι στο διάστημα των τελευταίων μηνών, η αστυνομία κατάσχεσε περίπου 300 οχήματα, τα περισσότερα από τα οποία είναι «ανασφάλιστα πουλμανάκια με βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας» με τα οποία η Μαφία μεταφέρει παράνομους αλλοδαπούς εργαζόμενους στα αγροκτήματα. 
Ο υπουργός, είπε ότι θα σταματήσει «την εισαγωγή σκλάβων» στην Ευρώπη, και κάλεσε τους ομολόγους του της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας να λάβουν αυστηρότερα μέτρα κατά της «ανεξέλεγκτης μετανάστευσης». 

Βελτίωση στη βιομηχανία και το εμπόριο, πτώση στις κατασκευές Η Βουλγαρική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τον Μάιο, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής αυξήθηκε κατά 1,0% ενώ σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2017 η αύξηση είναι 3,6%. Παράλληλα, ο δείκτης στον τομέα των κατασκευών μειώθηκε τον Ιούνιο κατά 0,7%, σε σύγκριση με τον Μάιο και κατά 2,9% σε σύγκριση με τον Ιούνιο. Οι λιανικές πωλήσεις παρουσίασαν τον Ιούνιο ελαφρά άνοδο κατά 0,4%, έναντι του Μαΐου, γεγονός που δείχνει βελτίωση των πωλήσεων για τέταρτο συνεχή μήνα. Σε ετήσια βάση, η αύξηση του λιανικού εμπορίου είναι 6,1%. 
Δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την πρωτοβουλία «Ενάντια στο λαθρεμπόριο», σε 20 μεγάλες βουλγαρικές πόλεις, στο πλαίσιο της οποίας ερωτήθηκαν 3.380.000 άτομα ή το 47,1% του πληθυσμού της Βουλγαρίας, έδειξε ότι το λαθρεμπόριο τσιγάρων στη Βουλγαρία, στο πρώτο τρίμηνο του 2018 , μειώθηκε κατά 5,8%. Κατά την παρουσίαση της μελέτης, ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ δήλωσε ότι χάρη στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της παραοικονομίας, επιτεύχθηκε αύξηση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη σε άλλους τομείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου