Αυγούστου 10, 2018

Ρουμανία: Ο Ντραγκνέα είπε ότι ο Γιοχάνις θα κάνει ότι μπορεί για να ρίξει την κυβέρνηση, «ακόμη και με βία»

Ο Πρόεδρος του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD), Λίβιου Ντραγκνέα , δήλωσε στη Ρουμανική τηλεόραση ότι ο Πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις θα κάνει ότι μπορεί για να ρίξει την κυβέρνηση το φθινόπωρο ακόμη και με τη βία» , έτσι ώστε να μην εφαρμοστεί ο νόμος για τους μισθούς και τις συντάξεις. «Είμαι πεπεισμένος ότι ο Γιοχάνις ξέρει , ότι κάνουμε αυτό που υποσχεθήκαμε και αυτό που θέλουν οι Ρουμάνοι . 
Κατά τη γνώμη μου αυτός είναι ικανός για οτιδήποτε εναντίον αυτής της κυβέρνησης, εναντίον του συνασπισμού, και θα κάνει το φθινόπωρο, ότι μπορεί για να ανατραπεί η κυβέρνηση, και να μην εφαρμοστεί ο νόμος για τις συντάξεις», είπε ο Ντραγκνέα και υπενθύμισε την δήλωση του Πρόεδρου του PNL, Λουδοβίκου Όρμπαν, ο οποίος είπε ότι εάν οι Φιλελεύθεροι έρθουν στην εξουσία θα εμποδίζουν την εφαρμογή του νόμου γι τους μισθούς. 
«Ο Γιοχάνις δεν θέλει οι Ρουμάνοι να έχουν υψηλότερα εισοδήματα, και να απολαμβάνουν τον εθνικό πλούτο» είπε ο Ντραγκνέα.
 Η «μαζική» αντικυβενρητική διαδήλωση στο Βουκουρέστι άρχισε με 200 επαγγελματίες που έγιναν 1500 και επιτέθηκαν στην αστυνομία, που ηταν μπροστά στο κυβερνητικό κτήριο. Αντίστοιχες διαδηλώσεις έγιναν στην Τομισοάρα, το Μπρασόφ το Σίμπιου κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου