Αυγούστου 27, 2018

Βουλγαρία: Ο Μπορίσοφ ακύρωσε την επίσκεψή του στην Αλβανία

 Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας ακύρωσε την επίσκεψή του στην Αλβανία, λόγω της Ημέρας Εθνικού Πένθους για τα θύματα του αυτοκινητιστικού δυστυχήματος στη Σβόγγε.
 Ο Μπορίσοφ έπρεπε να συμμετάσχει, στο Δυρράχιο, στην άτυπη σύνοδο των πρωθυπουργών των 6 χωρών των Δυτικών Βαλκανίων για την περιφερειακή οικονομική ολοκλήρωση. Το φόρουμ θα επεξεργαστεί μια κοινή πλατφόρμα Στρατηγικής για την ένταξη των χωρών της περιοχής και τη δημιουργία και ενίσχυση του περιφερειακού οικονομικού χώρου. 
Η Εισαγγελία της Σόφιας, κατηγόρησε, χθες αργά το απόγευμα, τον οδηγό του τουριστικού πούλμαν Γκριγκόρ Γκιγκόγκοφ , ότι προκάλεσε, από αμέλεια, το θάνατο 17 ανθρώπων και τους τραυματισμούς 27. Ο οδηγός κατηγορείται επίσης για παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας του ΚΟΚ, λόγω της παράβασης του ανώτατου ορίου ταχύτητας. Η έρευνα της αστυνομίας έδειξε ότι το πούλμαν πήγαινε με 53 χλμ την ώρα με ανώτατο επιτρεπτό όριο τα 40 χλμ. ανά ώρα.

 Μετά το δυστύχημα, η κυβέρνηση έβγαλε την τροχαία στους δρόμους. Μέχρι σήμερα το μεσημέρι, ομάδες της τροχαίας έλεγξαν 13.350 αυτοκίνητα και 18.195 άτομα. Κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκαν, συνολικά, 11.078 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 3.678 για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας. Οι ενισχυμένοι έλεγχοι θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου