Αυγούστου 03, 2018

Επί τροχάδην

ΣΕΡΆΓΕΒΟ . Ο Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς δήλωσε ότι η Βοσνία-Ερζεγοβίνη δεν έχει τα χρήματα για να ακολουθήσει τον εκσυγχρονισμό ενόπλων δυνάμεων της Σερβίας και της Κροατίας με την την προμήθεια αεροπλάνων και ελικόπτερων. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς είπε πως το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είχε καμία εξήγηση για την αφαίρεση του ζητήματος του Κοσσυφοπεδίου από την ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ και πρόσθεσε ότι κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει το θέμα του Κοσσυφοπεδίου από την ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών. Ο Σερβος υπουργός άμυνας Αλεξάνταρ Βούλιν είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο εκανε κατάχρηση της Προεδρίας του Συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ Η δημοσιογράφος Λιλιάνα Σμαίλοβιτς έγραψε ότι η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για τη Σερβία γιατί είναι μια προσπάθεια αμφισβήτησης τους ψηφίσματος 1244.

 ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ.Ο Πρέντραγκ Τσεράνιτς δήλωσε ότι ο Νταβόρ Ντραγκίτσεβιτς, ο πατέρας του Νταβίντ , και οι υποστηρικτές του, «έχουν καταπατήσει την πλατεία Κράινα στην Μπάνια Λούκα , και ότι είναι καιρός τα αρμόδια θεσμικά όργανα να αντιδράσουν. 

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΣΑΡΆΓΕΒΟ. Ο διευθυντής της Κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών «SIPA» Πέριτσα Στάνιτς και Βρετανός πρεσβευτής στη Βοσνία Ερζεγοβίνη Εντουαρντ Φέργκιουσον συναντήθηκαν και συζήτησαν για την επιτυχή συνεργασία μεταξύ της SIPA και της βρετανικής πρεσβείας.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Ντράγκαν Βασιλίκοβιτς, πιο γνωστός ως Καπετάν Ντράγκαν, υπέβαλε αίτηση στο Επαρχιακό Δικαστήριο του Σπλιτ για προσωρινή απόλυση, καθως κρατείται για περισσότερα από 12 χρόνια, στη φυλακή και η πουνη που του είχε επιβληθεί ήταν 13 χρόνια και έξι μήνες. 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ . Ο Στηβ Μπάνον, δήλωσε ότι ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος προσπαθεί να αλλάξει την Ευρώπη με αμερικανικα χρήματα και ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που θα ονομάζεται «Κίνημα» στις Βρυξέλλες ως αντίβαρο της Ανοιχτής Κοινωνίας του Σόρος. 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ . Ο Κοσμήτορας της Σχολής της Ασφάλειας στη Μπάνια Λούκα Πρέντραγκ Κέρανιτς δήλωσε ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη που θέλουν να κρατήσουν τους μετανάστες, προκειμένου να αλλάξει το δημογραφικό προφίλ και η ασφάλεια της χώρας. 

ΣΕΡΑΓΕΒΟ .Το υπουργείο Ασφαλείας της Βοσνία-Ερζεγοβίνη διέψευσε Β-Ε τους ισχυρισμούς που δημοσιεύτηκαν από ορισμένα μέσα ενημέρωσης της Σερβίας, ότι τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν δεν καταστράφηκαν πραγματικά στο θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο «Γκάτσκο» αλλά μόνο ένα τμήμα τους. 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ . Η προφυλάκιση στην Κροατία του 67χρονου Ντάνε Λούκαιτς που ήταν πρώην αξιωματικός ασφαλείας της 5ης Στρατιωτικής Περιφέρειας του Γιουγκοσλαβικού Λαϊκού Στρατού, παρατάθηκε για δύο ακόμη μήνες. Ο πρόεδρος των Αποστράτων της Σερβικης Δημοκρατίας Μίλοβαν Μιλουτίνοβιτς, δήλωσε ότι η παράταση της φυλάκισης του πρώην αξιωματικού του JNA είναι η εφαρμογή της δέσμευσης των κροατικών αρχών να δικάσουν όλα τα μέλη του Στρατού των Σέρβων , ανεξάρτητα από το αν πήραν ή όχι μέρος στον πόλεμο στην Κροατία. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου «Γιάντοβνο 1941» Ντούσαν Μπάστασιτς, δήλωσε ότι μίλησε με τον συνταξιούχο συνταγματάρχης Λούκαιτς που τους είπε ότι το κατηγορητήριο εναντίον του, που έχει πάνω από 100 σελίδες, είναι απολύτως ψευδές.

 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Η υπουργός Δικαιοσύνης Νέλα Κουμπούροβιτς δήλωσε ότι η δολοφονία του συνηγόρου υπεράσπισης Ντράγκοσλαβ Ογκνιάνοβιτς έχει ανατεθεί στο Γραφείο του Εισαγγελέα για το Οργανωμένο Έγκλημα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου