Αυγούστου 01, 2018

Ο καυγάς των μουσουλμάνων με τους Κροάτες και η σύλληψη του δεσμοφύλακα

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Το Δημοτικό Συμβούλιο του (σερβικού) Ανατολικού Σαράγεβο εξουσιοδότησε τον δήμαρχο να αποστείλει χρηματική βοήθεια στους Έλληνες πυροπαθείς. 

ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ. Η Ένωση των Οικογενειών των Πεσόντων στον πατριωτικό Πόλεμο από το Νάσλιετζε, την Τρέμπνιε και την Βαστιόνικ ξεκίνησε τη συλλογή βοήθειας για τον ελληνικό λαό.

 ΣΕΡΑΓΕΒΟ . Ο Πρόεδρος της τρισυπόστατης Προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαντήσει στο γεγονός ότι η κατασκευή της γέφυρας στο Πέλιεσατς που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και θέτει σε κίνδυνο τα δικαιώματα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, χρηματοδοτείται από τα χρήματα των πολιτών της ΕΕ. Η Κροατική Δημοκρατική Ένωση HDZ ανακοίνωσε ότι «οι Βόσνιοι πολιτικοί εκπρόσωποι θυσιάζουν τα στρατηγικά συμφέροντα του συνόλου της Βοσνίας Ερζεγοβίνης προς όφελος των δικών τους εθνοτικών και εθνικών συμφερόντων, και παρουσιάζουν την αντίδρασή τους στην κατασκευή της γέφυρας Πέλιεσατς ως «πατριωτισμό», ενώ προσπαθούν να δικαιώσουν τους χαμένους στόχους τους εν καιρώ πολέμου. Ο Κροάτης υπουργός οικονομίας και οικονομικών Βιέκοσλαβ Μπεβάντα, δήλωσε ότι η επιστολή π[ου έστειλε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου των Υπουργών Ντένις Ζβίζντιτς στον πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς με την οποία ζήτησε από την Κροατία να ανασταλεί η κατασκευή της γέφυρας στο Πέλιεσατς ήταν μια προσωπική και μονόπλευρη πράξη που δεν αντιπροσωπεύει την επίσημη στάση του Συμβουλίου των Υπουργών κατά κανενα τρόπο. 

ΣΑΡΑΓΕΒΟ. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Βοσνίας Ερζεγοβίνης δήλωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί επίσημα ότι ο Χουσεΐν Μουγιάνοβιτς από το Μπγιέλο Πόλιε, του τον καιρό του πολέμου ήταν δεσμοφύλακας στο στρατόπεδο «Χράσνικα» στο Σεράγεβο έχει συλληφθεί για εγκλήματα πολέμου εναντίον σέρβων πολιτών. 
Η Πρεσβεία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης στο Βελιγράδι, ανακοίνωσε ότι ο Χουσεΐν Μουγιάνοβιτς έχει συλληφθεί βάσει εντάλματος του σερβικού Υπουργείου των Εσωτερικών στη διάβαση Πρίμποι-Ούβατς, ότι κρατείται και ότι εντός 48 ωρών θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και τον ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου