Αυγούστου 03, 2018

Ντόντικ: Αν βάλουν το Κοσσυφοπεδίου στον ΟΗΕ, η Σερβική Δημοκρατία θα επιδιώξει και αυτή το ίδιο

Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ, δήλωσε ότι εάν το Κοσσυφοπεδίου γίνει μέλος των Ηνωμένων Εθνών και άλλων διεθνών οργανισμών, η Μπάνια Λούκα θα επιδιώξει επίσης το ίδιο. 
«Όταν Αλβανοί ανακήρυξαν μονομερώς την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, η Εθνοσυνέλευση μας υιοθέτησε ψήφισμα που αναφέρει ότι σε περίπτωση θέσπιση της διεθνούς αρχής και πρακτικής για την αναγνώριση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης, εμείς θα επιμείνουμε στην αναγνώριση μας ως Κράτους, είπε ο Ντόντικ και πρόσθεσε ότι «το ψήφισμα αυτό είναι ακόμα σε ισχύ». 
Ο Ντόνιτκ είπε ότι ο διεθνή παράγοντας επίμονα χρησιμοποιούσε διπλά μέτρα και σταθμά αποκλείοντας να ισχύσει για τη Σερβική Δημοκρατία κάθε επιχείρημα που χρησιμοποιούν για το Κοσσυφοπέδιο. 
«Στο πλαίσιο μιας διαρκούς λύσης των σχέσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας θα μπορούσε να προκύψει επίλυση και των προβλημάτων της Σερβικής Δημοκρατίας είπε ο Ντόντικ και τόνισε: «Θα βάλουμε το θέμα στην ημερήσια διάταξη, όταν οι περιστάσεις είναι ευνοϊκές». Σχολιάζοντας τη στάση του Ηνωμένου Βασιλείου στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το Κοσσυφοπεδίου, ο Ντόντικ τόνισε ότι, «η πολιτική της Μεγάλης Βρετανίας είναι αντι-Σερβική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου