Αυγούστου 29, 2018

Η επιχείρηση του ΜΙ6 στη Μπάνια Λούκα

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Οι υποθέσεις Ντραγκίσεβιτς και Κοβάσεβιτς συγκλίνουν πλέον ενόψει της προεκλογικής περιόδου που αρχίζει επίσημα στις 7 Σεπτεμβρίου. Η αμερικανική πρεσβεία και οι «άλλοι» ενδιαφερόμενοι, συνδέουν την επίθεση των αγνώστων στον Κοβάτσεβιτς με την «ελευθερία της Ενημέρωσης» και με το κατά πόσο, «οι εκλογές θα είναι δίκαιες». 
Ο υπουργός ασφάλειας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Ντράγκαν Μέτκιτς, που τα λέει «σταράτα», ερμήνευσε τις δηλώσεις της αμερικανικης Πρεσβεάις και της ΕΕ και είπε ότι οι αρχές της Σερβικής Δημοκρατίας ετοιμάζουν επιθέσεις πριν τις επερχόμενες γενικές εκλογές με στόχο να φοβίσουν την Μπάνια Λούκα όπου εχουν χασει την υποστήριξη του λαού. Η πρωθυπουργός Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς δήλωσε στο ότι η αντιπολίτευση ετοιμάζει γεγονότα και κατηγορεί από τώρα την κυβέρνηση για αυτά . 
Ο εμπειρογνώμονας Τζεβάντ Γκαλιάσεβιτς δήλωσε ότι η πρέπει να αρχίσει ποινική έρευνα από τις αρμόδιες αρχές στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη για τον υπουργό της Ασφαλείας Ντράγκαν Μέτκιτς, επειδή είναι επιρρεπής στην βία και απειλεί δημοσιογράφους. Το SNSD αναμένει από την αρμόδια Εισαγγελία να ξεκινήσει μια αυτεπάγγελτη έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν από τον Ντράγκαν Μέτκιτς. Η αστυνομία ανέκρινε περισσότερα από 20 άτομα κατά την έρευνα της επίθεσης Κοβάτσεβιτς την οποία η εισαγγελία χαρακτήρισε ως απόπειρα ανθρωποκτονίας .
 Ο υπουργός Εσωτερικών Ντράγκαν Λούκατς συναντήθηκε με την ομάδα δικηγόρων που ασχολούνται με την υπόθεση Νταβιντ Ντραγκίσεβιτς. Ο επικεφαλής της νομικής ομάδας που προσελήφθη από τους γονείς του Νταβίντ Ντραγκίσεβιτς Ντούσκο Τόμιτς, δήλωσε ότι «θα ανακαλύψει την αλήθεια για το θάνατο του Νταβίντ» , και ότι «δεν θα υποκύψει σε κανενός είδους πολιτική πίεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου