Ιουλίου 10, 2018

Το Κράτος Δικαίου άμα γουστάρει παίρνει ομήρους

Η αλβανική αστυνομία του Κοσυφοπεδίου με με ενθάρρυνση των αμερικανών συνέλαβε πέντε Σέρβους στην Γκιλάνε με την κατηγορία ότι «είχαν εμπλακεί σε δραστηριότητες κατά της συνταγματικής τάξης και της ασφάλειας της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου». 

Ο διευθυντής του Γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι Μάρκο Τζούριτς σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου είπε ότι «η επίθεση των Αλβανών ήταν βάναυση... και είναι εντελώς αντίθετη με ό, τι συμφωνήθηκε κατά την τελευταία συνάντηση του Προέδρου Βούτσιτς και την επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Φεντερικα Μογκερίνι , όταν συμφωνήθηκε ότι τέτοια πράγματα δεν θα πρέπει να συμβαίνουν και οι Αλβανοί ανέλαβαν την υποχρέωση να αντιμετωπίζουν με σεβασμό, τη σερβικη πλευρά».

Ο Τζούριτς.είπε ότι η δράση της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου είναι στην ουσία «σύλληψη ομήρων», και δήλωσε ότι η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου συνέλαβε τον Ράντοβαν Στοΐκοβιτς, που είναι επικεφαλής του δημοτικού διαμερίσματος της Πομοραβλίγιε , τον Ντένις Γιόβαν, διευθυντή του τοπικού γραφείου απασχόλησης, τον Νέναντ Στογιάνοβιτς, μέλος του σερβικού στρατού που ζεί στο Κοσσυφοπέδιο, και τους αδελφούςΑλεξάνταρ και Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ένας από τους οποίους είναι ενεργό μέλος της σερβικής αστυνομίας και ο άλλος συνταξιούχος αστυνομικός. 

Ο Τζούριτς.υποστήριξε ότι οι άνδρες συνελήφθησαν επειδή δεν υποστηρίζουν τη δημιουργία στρατού Κοσσυφοπεδίου και δημόσια έχουν αντιταχθεί σε αυτήν. 
Ο Τζούριτς τόνισε ότι Σερβία ότι το Βελιγράδι θα διακόψει τις συνομιλίες με τη μεσολάβηση της ΕΕ με την Πρίστινα για αόριστο διάστημα εκτός και οι πέντε Σέρβοι αφεθούν ελεύθεροι ,μέχρι το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου