Ιουλίου 03, 2018

Της φυλακής τα σίδερα ειναι για τον Τζαφέρι

ΣΚΟΠΙΑ. Ο πρωθυπουργός της «Βόρειας» Δημοκρατίας Ζόραν Ζάεφ, στην ώρα του πρωθυπουργού απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Φαντίλ Ζεντέλι από την «Μπέσα». Είπε ότι οι πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας θα λέγονται Μακεδόνες και θα έχουν την Μακεδονική ιθαγένεια», σύμφωνα με τη Συμφωνία της Πρέσπας, αλά διευκρίνησε ότι η υπηκοότητα δεν θα επηρεάζει την εθνικότατα των Αλβανών, των Τούρκων, των Σέρβων, των Βλάχων, ή των Ρομά,... και των άλλων εθνοτικών κοινοτήτων. Ο Ζάεφ απαντώντας στον Γκόραν Μανοιλόφσκι του VMRO-DPMNE, κάλεσε την αντιπολίτευση να χαρεί και αυτή επειδή η Μακεδονία έλαβε ημερομηνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ τον Ιούνιο του 2019.

 ΣΚΟΠΙΑ. Η επαναληπτική ψηφοφορία για τον νόμο που επικυρώνει τη συμφωνία της Πρέσπας θα διεξαχθεί στις 5 Ιουλίου. Το VMRO-DPMNE προειδοποίησε τον Ταλάτ Τζαφέρι, που είπε ότι θα στείλει για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το Νόμο για τη Συμφωνία της Πρέσπας και τον Νόμο για τη διγλωσσία, χωρίς την υπογραφή του Προέδρου, ότι αυτό θα είναι παράνομο και θα πάνε φυλακή και αυτός και ο διευθυντής της Εφημερίδας. «Αν ο Κοστόφσκι ως διευθυντής στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και ο Ταλάτ Τζαφέρι ως Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας της Μακεδονίας κάνουν αυτό το έγκλημα και δημοσιεύσουν τους νόμους χωρίς την υπογραφή του Πρόεδρος Ιβάνοφ, αυτό όχι μόνο δεν θα κάνει άκυρους τους νόμους που θα αμφισβητηθεί ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου, αλλά θα αντιμετωπίζουν και ποινή φυλάκισης 11 ετών τουλάχιστον ο καθένας » - είπε ο εκπρόσωπος του VMRO-DPMNE.

 ΣΚΟΠΙΑ. Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στο Στρασβούργο, και θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και τον Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου