Ιουλίου 14, 2018

Επί τροχάδην

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Η Ένωση των Οικογενειών των απαχθέντων και δολοφονηθέντων στο Κοσσυφοπέδιο με ανοικτή επιστολή τους προς την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι και τον Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τόνισαν ότι η επανάληψη του διαλόγου Βελιγραδίου-Πρίστινας στις 18 Ιουλίοιου προγραμματίστηκε, την ημέρα της 20ης επετείου από το φρικτό εγκλήμα του ΟΥΤΣΕΚΑ τη μαζική απαγωγή και εκτέλεση Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ .Ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών Νεμπόισα Στεφάνοβιτς προέτρεψε την ΕΕ να καταδικάσει ξεκάθαρα τις παράνομες και σκανδαλώδεις ενέργειες των αρχών της Πρίστινα, όπως και τις πρόσφατες τρομοκρατικές συλλήψεις των πέντε Σέρβων.

 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας Αλεξάνταρ Βουλίν δήλωσε ότι τον ανησυχούν ιδιαίτερα οι δηλώσεις του πρώην στρατιωτικού διοικητή στη Σρεμπρένιτσα, Νάσερ Όριτς, ότι θα υπάρξει ένας νέος πόλεμος, και τόνισε ότι αυτή η πολιτική πρέπει να αναμενόταν από ένα εγκληματία πολέμου που δεν καταδικάστηκε. 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ υπέγραψε τα διατάγματα για την κύρωση των νόμων για την αύξηση των μισθών. 

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ. Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς δήλωσε στην Τσετίνιε κατά τη δεξίωση που παρέθεσε για την Ημέρα της Κρατικής Υπόστασης, ότι «Η Ευρώπη πρέπει να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να αφήσει τα Βαλκάνια εκτός». Η αστυνομία του Μαυροβουνίου βρήκε 1.332 κιλά χασίσι στην Αδριατική Θάλασσα περίπου 11 ναυτικά μίλια από τις εκβολές του ποταμού Μπογιάννα. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Ιστορικός Μιλιβόι Ιβανίσεβιτς, διευθυντής του Ινστιτούτου του Βελιγραδίου για την Έρευνα των διωγμών των Σέρβων κατά τον 20ο αιώνα, ανακοίνωσε μια λίστα με 18.500 Βόσνιους εγκληματίες εκ των οποίων το ένα τρίτο ζουν στο Σεράγεβο. Ο Καθηγητής Νέναντ Κετσμάνοβιτς δήλωσε γίνεται προσπάθεια από τους εμπειρογνώμονες της CIA, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του Πενταγώνου και ειδικών υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο για να δημιουργήσουν μια νέα πραγματικότητα στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, δημιουργώντας νέες συνείδησεις, και αντίληψεις. Ο Δικηγόρος Τόμα Φίλα, είπε ότι η λίστα με τα 22.000 ονόματα των ανδρών του Στρατού της Σερβικής Δημοκρατίας που η ΜΚΟ «Μητέρες της Σρεμπρένιτσα» υπέβαλε στη γερμανική εισαγγελία δεν εχει καμιά αξία εκτός και η Γερμανία αποφασίσει ότι απέκτησε τις αρμοδιοτήτες του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία. 

ΣΕΡΑΓΕΒΟ .Ο Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστικού και Εισαγγελικού Συμβουλίου Μίλαν Τεγκελτίγια είπε ότι ο πρωταρχικός στόχος αυτού του δικαστικού οργάνου είναι να διατηρήσει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και να το αποτρέψει από το να χρησιμοποιείται για πολιτικούς σκοπούς το δικαστικό σώμα.

 ΣΟΦΙΑ. Ένα δικαστήριο στη Σόφια καταδίκασε επτά μέλη μιας οργανωμένης εγκληματικής ομάδας σε συνολικά 44 χρόνια φυλακή για διακίνηση λαθρομεταναστών από την Τουρκία στη Βουλγαρία στη Σερβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου