Ιουλίου 13, 2018

Επί τροχάδην

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ. O επικεφαλής του γραφείου εκπροσώπησης της Σερβικης Δημοκρατίας Μίτσο Τσέτκοβιτς, δήλωσε ότι ένας από τους στόχους της παράδοσης της λίστας με τα ονόματα των 22.000 Σέρβων που συνδέεται με την υποτιθέμενη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα στη Γερμανική Εισαγγελία είναι να εκφοβίσει τους Σέρβους μετανάστες και να τους αποτρέψει από το να πάνε να ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.

 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Ιγκόρ Τσρνάντακ δήλωσε στη Συνάντηση I του παγκόσμιου συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους ότι η Βοσνία Ερζεγοβίνη παραμένει δεσμευμένη στον παγκόσμιο αγώνα κατά της τρομοκρατίας. 

ΣΕΡΑΓΕΒΟ .Ο εγκληματίας πολέμου, Νάσερ Όριτς κάνει δημόσιες διαλέξεις σε ολόκληρη την Ομοσπονδία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και απειλεί νέο πόλεμο. Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βοσνία Ερζεγοβίνη με ανακοίνωσή της καταδίκασε έντονα «οποιαδήποτε δήλωση υπαινίσσεται ένα νέο πόλεμο στη Βοσνία Ερζεγοβίνη» , και «ειδικά αυτές που διακηρύσσουν ανοιχτά τον πόλεμο», σχολιάζοντας τη δήλωση του διοικητή των μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα Νάσερ Όριτς, στην παρουσίαση του βιβλίου η «Ζωή πριν και μετά τη Σρεμπρένιτσα» του Εσνέφ Μούχιτς. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας Αλεξάντερ Βούλιν δήλωσε πως η Σερβία, για όσο χρονικό διάστημα είναι επικεφαλής ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, θα παραμείνει στρατιωτικά ουδέτερη και ελευθερη, ακόμη και αν ήταν η τελευταία χώρα εκτός του ΝΑΤΟ. 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ τόνισε ότι η Σερβικη Δημοκρατία έχει δεν είναι υποψήφια για ένταξη στο ΝΑΤΟ και είναι πιστή στη στρατιωτική ουδετερότητα. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Σέρβος Υπουργός ΕσωτερικώνΝεμπόισα Στεφάνοβιτς δήλωσε ότι δεν αντιλαμβάνεται γιατί η διεθνής κοινότητα προτρέπει το Βελιγράδι να ομαλοποιήσει τις σχέσεις του με την Πρίστινα, όταν δεν αντέδρασε στις τελευταίες συλλήψεις Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο. Ο κ. Στεφάνοβιτς είπε ακόμα ότι, παρά τις επίσημες οχλήσεις, ακόμα αναμένεται η ενημέρωση από τις αρχές της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης σχετικά με την επίθεση κατά της ζωής του τότε Σέρβου πρωθυπουργού Αλεξάνταρ Βούτσιτς στη Ποτοτσάρι. Ο Σερβος υπουργός τόνισε ότι εδώ και τρία χρόνια προφανώς δεν πραγματοποιήθηκε σοβαρή έρευνα. 

ΣΚΟΠΙΑ . Ο Βόρεια θα γιορτάσει την πρόσκληση του ΝΑΤΟ να ενταχθεί στη Συμμαχία στις 15 πόλεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ .Ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Γιοβάν της Σλαβονίας-Πάκρατς κάλεσε τους πιστούς να παρακολουθήσουν σήμερα την θεία λειτουργία στο χωριό Kucanci της Σλαβονίας τη γενέτειρα του Πατριάρχη Παύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου