Ιουνίου 19, 2018

Επί τροχάδην


ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ . Ο Πρόεδρος Μίλοραντ Ντόντικ συναντήθηκε με τον Σέρβο υπουργό της άμυνας ο Αλεξάνταρ Βούλιν και παραβρέθηκαν στην υπογραφή της συμφωνίας της εταιρίας «ΚΟΣΜΟΣ» της Μπανιαλούκα από και της «Γιουγκοίμπορτ» από το Βελιγράδι για την γενική επισκευή, συντήρηση και έλεγχο ολοκληρωμένων πυραυλικών συστημάτων. 

ΝΟΒΟΡΩΣΙΣΚ . Η στρατιωτική άσκηση «σλαβική αδελφότητα 2018», όπου λαμβάνουν μέρος οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας, της Ρωσίας και της Σερβίας, ξεκίνησε σήμερα το Νοβορωσίσκ και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Ιουνίου.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ . Η απόφαση σχετικά με το σχηματισμό ενιαίου ψηφοδελτίου των Σέρβων στην οντότητα της Ομοσπονδίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης εναπόκειται στους Σέρβους που ζουν εκεί και όχι στους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων, δήλωσε η «Συμμαχία Ανεξάρτητων Σοσιαλδημοκρατών». Το Συντονιστικό των Σερβων του Μόσταρ, κάλεσε όλους του Σέρβους να ψηφίσουν για μια κοινή σερβική Λίστα. 

ΜΠΙΧΑΤΣ. Κατά τη διάρκεια έρευνας σε μέρη που ζουν μετανάστες στο Μπίχατς , οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 36 μαχαίρια, δύο ρόπαλα, ένα σφυρί, ένα νυστέρι, λεπίδες, και ένα ζευγάρι ψαλίδι. Εάν δεύτερος μετανάστης μαχαιρώθηκε χθες το πρωί στο κέντρο προσφύγων στο Σαλάκοβατς στο καντόνι Ερζεγοβίνης-Νερέτβα. Ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών που έμενε στη Βέλικα Κλάντουσα μετακινήθηκε προς τα σύνορα με την Κροατία.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.
το δημόσιο χρέος του Κοσσυφοπεδίου έχει φτάσει σε 996.400.000 ευρώ
 Ποντγκόριτσα. O ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Κινήματος για την Αλλαγή, Νεμπόισα Μεντόγιεβιτς δήλωσε ότι το Μαυροβούνιο δεν μπορεί να δεχθεί μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών και ότι η ίδρυση στρατοπέδων μεταναστών θα έθετε σε κίνδυνο , την ασφάλεια και τη σταθερότητα του κράτους της. Η καθηγητής Τζέλικα Στογιάνοβιτς δήλωσε ότι ακόμα κι αν οι κυριλλική και η λατινική γραφή είναι ίσα σύμφωνα με το Σύνταγμα του Μαυροβουνίου ισότιμες, η πρακτική αντικρούει το Σύνταγμα και η κρατική διοίκηση ευνοεί τη λατινική γραφή, καθώς και το Υπουργείο Παιδείας εκδίδει πιστοποιητικά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποκλειστικά στην η λατινική γραφή. Ο πρόεδρος του Σερβικού Συμβουλίου Μόμτσολο Βιυκσάνοβιτς δήλωσε ότι οι Σέρβοι στο Μαυροβούνιο εξακολουθούν να υφίστανται διακρίσεις, και ότι τα αιτήματα του Εθνικού Σερβικού Συμβουλίου προς τους κρατικούς θεσμούς δεν έχουν ικανοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου