Ιουνίου 12, 2018

Ο πράκτωρ Σάσα Γιάνκοβιτς πήρε εντολή να «ρίξει» τον Βούτσιτς

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο υπουργός Εσωτερικών Νεμπόισα Στεφάνοβιτς δήλωσε ότι όσοι εγκαταλείπουν τα αυτοκίνητα τους στο δρόμο για να διακόωουν την κυκλοφορία, θα συλλαμβάνονται για παρακώλυση συγκοινωνιών και οτι τα αυτοκίνητα θα κατάσχονται προσωρινά, μέχρι να βεβαιωθεί τελεσίδικα το προβλεπόμενο πρόστιμο. Ο ηγέτης του Κινήματος Ελεύθερων Πολιτών Σάσα Γιάνκοβιτς ,
 με δηλώσεις του στο διαδίκτυο εμφανίστηκε ως ο εμπνευστής και καθοδηγητής του «κινήματος των οδηγών». 
Με αφορμή τις διαμαρτυρίες για τις υψηλές τιμές των καυσίμων, ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, είπε ότι «ο καθένας μπορεί να διαμαρτύρεται, αλλά χωρίς να παραβιάζει τον νόμο» και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι είναι ο διοργανωτής της δυσαρέσκειας. Ο Βούτσιτς είπε ακόμα ότι η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στη Σερβία είναι 6,64 λεπτά ανά κιλοβατώρα , η φθηνότερη στην Ευρώπη και 8,2% χαμηλότερη από ό, τι στην πΓΔΜ ρώτησε, ειρωνικά, γιατί η αντιπολίτευση δεν οργανώνει διαδηλώσεις εναντίον της τόσο φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας και για το ψωμί, που παραμένει το φθηνότερο στα Βαλκάνια.

 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς θα παρακολουθήσει την τελετή των εγκαινίων του αγωγού φυσικού αερίου TANAP στο Εσκί Σεχίρ. 
Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς επέδωσε κατάλογο των περιστατικών του περασμένου μήνα στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι στο Βοηθό Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπιντού Κεϊτά. 
Ο διευθυντής του γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι Μάρκο Τζούριτς, δήλωσε έχει πει ότι η κατάσταση ασφάλειας στο Κοσσυφοπέδιο δικαιολογεί πλήρως την τακτική ανά τρίμηνο συζήτηση της κατάστασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας με βάση την έκθεση από τον επικεφαλής της UNMIK. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ .Ο υπουργός άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν δήλωσε ότι δεν θα σχηματιστεί ο λεγόμενος στρατός του Κοσσυφοπεδίου επειδή η Σερβική Λίστα δεν θα ψηφίσει την αλλαγή του Συντάγματος. Στο Στρατόπεδο κοντά στο Μπουγιάνοβτας ξεκίνησε η διεθνής στρατιωτική άσκηση «Πλατινένιος Λύκος» στην οποία συμμετέχουν περίπου 500 στρατιωτικοί από εννέα χώρες. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ .Η περιφερειακή έδρα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης,(EBRD) για τις έξι δυτικές  βαλκανικές χώρες θα είναι στο Βελιγράδι, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του εν λόγω χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, Alain Pilloux

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου