Ιουνίου 30, 2018

Ο Ντόντικ στο Χιλανδάρι

Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ επισκέπτεται το μοναστήρι του Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους, όπου έγινε δεκτός από τον ηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο. Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας ενημερώθηκε από τον ηγούμενος για την πορεία των εργασιών αναστήλωσης. 





ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η εφημερίδα «Ναζαβίσνε Νόβινε» έγραψε ότι η Κροατία αγόρασε τα οικόπεδα στα οποία θα πατήσει η γέφυρας πάνω από τον Σάββα στη Γκραντίσκα.
ΓΙΑΝΤΝΟΒΟ. Η κροατική αστυνομία συνέλαβε το Σάββατο το μέλος του Συλλόγου «Γιάντοβνο 1941», Ντάνε Λούκαιτς 67 ετών, από τη Μπάνια Λούκα,
 ο οποίος ταξίδευε με πούλμαν στο Γιαντνοβο για την Ημέρα Μνήμης και την 77η επέτειο από τη δολοφονία περισσότερων από 60.000 ανθρώπων από τους Ουστάσι στο στρατόπεδο θανάτου στο Γιάντνοβο. 
Οι Κροάτες κατά την διέλευση των συνόρων συνέλαβαν δυο άτομα και ενώ τον έναν τον άφησαν ελεύθερο τον Λούκαιτς τον συνέλαβαν. 

Το Ζάγκρεμπ ανακοίνωσε ότι ο Ντάνε Λούκαιτς  που ήταν πρώην αξιωματικός της στρατιωτικής Ασφάλειας  στην 5η στρατιωτική περιοχή του Γιουγκοσλαβικού Λαϊκού Στρατού, κρατείται ως ύποπτος διάπραξης εγκλημάτων πολέμου  κατά των αιχμαλώτων στο στρατόπεδο Μανιάτσα τον Σεπτέμβριο του 1992. 
Η Ένωση αποστράτων του στρατού της Σερβικής Δημοκρατίας  (VRS) καταδίκασε  την αδικαιολόγητη σύλληψη του συνταγματάρχη του VRS Ντάνε Λούκαιτς  υπό το πρόσχημα ότι ήταν διοικητής του στρατοπέδου Μανιάτσα, το οποίομ είναι εντελώς ψευδες και αναληθές και ζήτησε από τις αρχές της Σερβικής Δημοκρατίας και της; Βοσνίας Ερζεγοβίνης να ζητήσουν από τις κροατικές αρχές την άμεση απελευθέρωση του.

Στο Λονδίνο η Διεθνής Επιτροπή Γιασένοβατς κάλεσε  τα μέλη της, να αποφεευγουν τις επισκέψεις στην Κροατία μέχρις ότου η κυβέρνηση της δώσει εγγυήσεις για την ασφάλεια  των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις και τα διεθνή συνέδρια για τις εκτελέσεις   Σέρβων, Εβραίων και Ρομά στην Κροατία από το καθεστώς των Ουστάσι.


 ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Το «πραγματικό SDS», ανακοίνωσε ότι ο Ράντομιρ Λούκιτς θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες γενικές εκλογές για Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Σερβίας και ο Γκόικο Κλίτσκοβιτς θα είναι υποψήφιος για την Προεδρία, της Βοσνίας Ερζεγοβίνης. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο υπουργός Εσωτερικών Στεφάνοβιτς δήλωσε ότι Σερβία δεν θα γίνει «ουδέτερη ζώνη» για τους μετανάστες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου