Ιουνίου 10, 2018

Ρουμανία: Ο λαός απάντησε μαζικά στο Κράτος Δικαίου

Κατά την εκτίμηση της Αστυνομίας πάνω από 150.000 άνθρωποι συμμετείχαν στο Συλλαλητήριο που διοργάνωσαν στο Βουκουρέστι τα Κόμματα του κυβερνώντος συνασπισμού, για να αντιδράσουν στην «κατάχρηση του νομικού συστήματος» από τις «σκοτεινές δυνάμεις του παρακράτους» και να υπερασπίσουν τη Λαϊκή Κυριαρχία. Η πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βιόριτσα Ντάντσιλα και οι υπουργοί της κυβέρνησης συμμετείχαν στη διαδήλωση στην οποία, κατά την κρίση της αστυνομίας, συγκέντρωσε πάνω από 150.000 ανθρώπους.

Ο Κεντρικός ομιλήτης ήταν ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Λίβιου Ντραγκνέα, που είπε ότι ο λαός μάχεται για Ελευθερία και Δημοκρατία με Αξιοπρέπεια. Ο Ντραγκνέα κατήγγειλε το «παράλληλο κράτος» που «χρησιμοποιεί τα όργανα του κράτους και τους θεσμούς για να νοθεύσει τη Δημοκρατία και τη βούληση του λαού. 

Ο Ντραγκνέα είπε ότι υπάρχει μια λέξη που περιγράφει πλήρως την κατάστση και αυτή είναι η «Σεκιουριτάτε». «Έχουν παρέλθει τρία χρόνια από την ανατροπή του καθεστώτος Μπασέσκου, αλλά παρέμειναν τα εργαλεία του», είπε και τόνισε ότι, «παρέμειναν οι διεφθαρμένοι εισαγγελείς, που τους είδε ο λαός από την τηλεόραση να σκηνοθετούν κατηγορίες».
 «Η εθνική διεύθυνση καταπολέμησης της διαφθοράς παρέμεινε με την ιδία επικεφαλής, και την ακούσατε να απαιτεί να ασκηθούν διώξεις σε κορυφαία πρόσωπα της κυβέρνησης». «Τους είδατε να συλλαμβάνουν και να διασύρουν ανθρώπους που αθωωθήκαν. Και μαζί με αυτούς παρέμειναν οι στρατηγοί της Σεκιουριτάτε. Το παράλληλο κράτος επιτίθεται στη δημοκρατία μέσω παράνομης χρηματοδότησης των ΜΚΟ. Μυστικοί πράκτορες δημοσιογράφοι έχουν παραμείνει, στα μέσα ενημέρωσης κα δουλεύουν για την Σεκιουριτάτε. Μυστικοί πράκτορες δικαστές κανείς έχουν παραμείνει. Έχει παραμείνει η συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών και του δικαστικού σώματος για πολιτικούς σκοπούς. 6 εκατομμύρια Ρουμάνοι παρακολουθούνται, Υποκλέπτουν τις συνομιλίες τους και αργότερα τους εκβιάζουν και τους απειλούν», είπε ο Ντραγκνέα, που κατηγόρησε τον πρόεδρο Γιοχάνις ότι συνεργάζεται με το παράλληλο κράτος και θέλει  να ανατρέχει την Σοσιαλδημοκρατική Πλειοψηφία με τις μυστικές υπηρεσίες και της Διεύθυνση Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου