Ιουνίου 14, 2018

Οι Ουκρανοί τρομοκρατούν τους Ρουμάνους

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Το Ρουμανικό υπουργείο εξωτερικών κάλεσε τον Πρέσβη της Ουκρανίας στο Βουκουρέστι, Ολεξάντρ Μπούρας και του επέδωσε νότα διαμαρτυρίας για την εισβολή . της υπηρεσίας ασφαλείας της Ουκρανίας στο Ρουμανικό πολιτιστικό Κέντρο, «Ευδοξία Χουρμουζάτσι» στο Τσέρνοβτσι στην Βόρεια Μπουκοβίνα. Η ρουμανική πλευρά «τόνισε την ανάγκη οι ουκρανικές αρχές να σέβονται τα δικαιώματα της ρουμανικής μειονότητας και αποφεύγουν οποιεσδήποτε ενέργειες που προορίζουν και παραβιάζουν τα δικαιώματα αυτά ή που μπορεί να ερμηνευθούν ως εκφοβισμός». Οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν ότι εισέβαλαν στα πλαίσια έρευνας ενεργειών που «απειλούσαν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας». 
Στο πολιτιστικό Κέντρο, «Ευδοξία Χουρμουζάτσι» πραγματοποιήθηκε στις 
9 Ιουνίου ημερίδα για την 100η επέτειο της Ένωσης της Ρουμανίας με την Βεσσαραβία, την Μπουκοβίνα και την Τρανσυλβανία, και η εισβολή αποτελούσε απάντησε σε αυτό.
ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Η δήμαρχος Βουκουρεστίου Γκαμπριέλα Φιρέα οργάνωσε παλλαϊκή υποδοχή για την νικήτρια του Ρολάν Γκαρός Σιμόνα Χάλεπ, αλλά στο κατάμεστο γήπεδο προσήλθαν και οι «Ρεζίστ» που την αποδοκίμαζαν με αποτέλεσμα η δήμαρχος να αποχωρήσει. 
Στην συνέχεια ο πρώην δημοσιογράφος Γκεόργκε Χαραμπάγιου, επικεφαλής του τμήματος κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης των Σοσιαλδημοκρατών ανεβασε ένα βίντεο που υποστήριζε ότι «οι κανίβαλοι της Ρεζίστ αποδοκίμαζαν και την Χάλεπ». 
Οι Ρεζίστ είπαν ότι το βίντεο ήταν πλαστό και ο Λίβιου Ντραγκνέα ανακοίνωσε οι απέλυσε τον υπεύθυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου