Ιουνίου 13, 2018

Βουλγαρία: Εμεινε ο υπουργός αλλά εκτέθηκε ο πρωθυπουργός

ΣΟΦΙΑ. Ενίοτε οι παραιτήσεις δεν γίνονται εκ των υστέρων δεκτές. Το απόγευμα της 11ης Ιουνίου, ανακοινώθηκε ότι ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ αποδέχτηκε την παραίτηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Μπισέρ Πέτκοφ. 
Από την κατασκήνωση των διαδηλωτών έξω από το κοινοβούλιο, οι μητέρες, που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον υπουργό και ανακοίνωσαν ότι δεν θέλουν την παραίτηση του υπουργού, αλλά την έγκριση του νομοσχεδίου που ο υπουργός έχει ετοιμάσει. 
Οι διαδηλωτές και οι υποστηρικτές τους εξέφρασαν στα κοινωνικά δίκτυα τη γνώμη ότι, η αποδοχή της παραίτησης αποτελεί ένδειξη για το ότι, το νομοσχέδιο δεν θα συζητηθεί από το κοινοβούλιο και αποφάσισαν να καλέσουν «διαδήλωση με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης».
Το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα (BSP) χαρακτήρισε «αποδιοπομπαίο τράγο» τον Υπουργό Πετκόφ και είπε ότι η λύση του προβλήματος δεν εξαρτάται από το Υπουργείο Κοινωνικής Πολιτικής αλλά κυρίως από το Υπουργείο Οικονομικών και ότι χρειάζεται παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο οποίος παρενέβη , αποδεχόμενος την παραίτηση του Υπουργού.
 Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαλέρι Σιμεόνοφ, (από την Κοινοπραξία των Ηνωμένων) είπε ότι η αποδοχή της παραίτησης απαιτεί την έγκριση του κοινοβουλίου, και ότι κανείς δεν τον ρώτησε για την αποδοχή της παραίτησης. 
Οι πρόεδροι των συνδικαλιστικών οργανώσεων έστειλαν επιστολή στον Μπορίσοφ ζητώντας του να επανεξετάσει την απόφαση του να αποδεχθεί την παραίτηση. Κατόπιν αυτών ο Μπίσερ Πέτκοφ παρέμεινε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής. 
Ο Μπόικο Μπορίσοφ από τη Σμύρνη, δήλωσε: «Σήμερα το πρωί, αποφάσισα να μην δεχτώ την παραίτηση του υπουργού Μπίσερ Πετκόφ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου