Ιουνίου 02, 2018

Οι Βούτσιτς είπε ότι οι αμερικανοί βάζουν τους Αλβανούς να προκαλέσουν νεα τετελεσμένα στο Κοσσυφοπέδιο

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ .Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι τον ανησυχεί το τελευταίο κύμα βίας εναντίον των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο είπε ότι ο στόχος δεν είναι μόνο ο εκφοβισμός. «Οι Αλβανοί θέλουν να πάρουν τον έλεγχο του Βόρειου Κοσσυφοπεδίου» τόνισε, προσθέτοντας ότι οι απαιτήσεις τους σχετικά με το ενεργειακό σύστημα αποβλέπουν ακριβώς στο να αναλάβουν τον έλεγχο του βόρειου Κοσσυφοπεδίου. Ο Βούτσιτς τόνισε ότι οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου δεν κάνουν ποτέ τίποτα από μόνοι τους , ότι έχουν σημαντική υποστήριξη από κάποιον ,και υπενθύμισε ότι οι ταραχές του 2004 οδήγησαν στην ανακήρυξη «Ανεξαρτησίας» του Κοσσυφοπεδίου, είπε ο Βούτσιτς .
Ο Πρόεδρος της Σερβίας κάλεσε τη Διεθνή Κοινότητα να ακούσει προσεκτικά τι λένε οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου, να κατανοήσει τα μηνύματά τους και να ματαιώσει την προσπάθεια για μια επιδρομή στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο και να εμποδίσει τις περαιτέρω επιθέσεις κατά του σερβικού πληθυσμού.



ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Βετσέρνιε Νόβοστι» η «Δύναμη Ασφαλείας, του Κοσσυφοπέδιου»  με  υλικοτεχνική υποστήριξη από τους Αμερικανούς, σχεδιάζει με μυστικότητα για τον Σεπτέμβριο  επιδρομή στις Βόρειες περιοχες, και η επιχείρηση αυτή έχει την κωδική  ονομασία  Βόρεια αυτή, και η λειτουργία προετοιμάζεται, υπό την κωδική ονομασία «Χρυσή Σπάθα». 
Ο διοικητής της βάσης «Μπόντιστιλ» των ΗΠΑ Συνταγματάρχης Νικ Ντιούτσιτς δήλωσε ότι η κατάσταση στο μεγαλύτερο μέρος του Κοσσυφοπεδίου «μετά από ορισμένα περιστατικά εναντίον των Σέρβων»,  είναι ειρηνική και σταθερή.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι οι τελευταίες εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι δείχνουν ότι η UNMIK θα πρέπει να παραμείνει στην περιοχή με την ίδια μορφή και ότι το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου πρέπει να απασχολεί  τακτικά τις συνόδους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. 

ΚΟΣΟΒΣΚΑ ΜΙΤΡΌΒΙΤΣΑ . Ο Δήμαρχος της Βόρειας Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα Γκόραν Ράκιτς ζήτησε το διοικητής του αστυνομικού τμήματος  στην πόλη τζώρτζε Καραμάρκοβιτς να βάλει περίπολο της αστυνομίας κοντά στο Κέντρο Υγείας στο χωριό Σούβι Ντο.

ΝΌΒΙ ΠΑΖΑΡ
. Η αστυνομία συνέλαβε των Ασμίρ Ρ 28μ ετών γιατί σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ενώ στους στόχους του ηταν ακόμα ο Υπουργός εσωτερικός Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, και ο ηγέτης του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος , Βόισλαβ Σέσελι.


ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Η Σερβία θα ανοίξει σύντομα πρεσβεία σε μια χώρα της Καραϊβικής σύντομα  δήλωσε ο Πρόεδρος της Σερβίας. Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς είπε ακόμα ότι έχει βαρεθεί να επαναλαμβάνει  ένα εκατομμύριο φορές οτι σέβεται την εδαφική ακεραιότητα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Είπε ακόμα οτι το σύνολο της Σερβίας θα με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας και  ότι το Βελιγράδι δεν μπορεί να αναγνωρίσει την προσάρτηση της  Κριμαίας ως μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας  καθώς αυτό θα σήμαινε την υποστήριξη για την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Η Σερβία είναι ευγνώμων προς τη Ρωσία και τον Προέδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την υποστήριξη τους για τα  ζωτικά συμφέροντα της στο Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβική  Δημοκρατία δήλωσε ο Υπουργός Νέναντ Πόποβιτς  σε συνάντηση  του με το  Ρώσο πρέσβη στο Βελιγράδι Αλεξάντερ Τσεπούριν. ΝΌΒΙ ΣΑΝΤ. Ο πατριάρχης  Εἰρηναίος δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή για τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία να φιλοξενεί  τη Γενική Συνέλευση της Διάσκεψης των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών.


 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπτς δήλωσε ότι η Σερβία ετοιμάζεται για την πιθανή ένταξη της στο  "τουρκικό ρεύμα".

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Η παραγωγή της «Fiat 500l» θα συνεχιστεί στη Σερβία, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας Fiat Chrysler Automobiles, Σέρτζιο Μαρτσιόνε.

 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Τα διάδοχα κράτη της πρώην ΣΟΔΓ υπέγραψαν  στη Νέα Υόρκη συμφωνία  σχετικά με την πώληση της πρώην πρεσβευτικής Κατοικίας   στην Park Avenue για 12,1 εκατομμύρια δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου